Andrew Morton je knjigo prvič objavil leta 1992, leto prej pa je s princeso Diano posnel številne intervjuje, v katerih mu je razkrila podrobnosti, ki so se dogajale za zaprtimi vrati britanske kraljeve palače. Edini pogoj, ki mu ga je postavila, je bil, da ne sme razkriti, kdo je njegov vir. Britanski časnik Daily Mail se je dokopal do teh doslej tajnih posnetkov in jih ob 25-letnici izdaje knjige začel objavljati.

Januarja 1982, ko se je vrgla po stopnicah kraljičine rezidence v Norfolku, je bila štiri mesece noseča s svojim prvim otrokom, Williamom. Takrat sta bila s princem Charlesom poročena šele šest mesecev, to pa je bil obupan poskus, da pritegne njegovo pozornost. »Povedala sem mu, da sem obupana, jokala sem kot dež,« je povedala Mortonu. »Rekel je, da pretiravam in da me ne bo poslušal. Zato sem se vrgla po stopnicah,« je razložila. »Kraljica je bila popolnoma zgrožena, od strahu se je cela tresla,« je dodala Diana. »Vedela sem, da ne bom izgubila otroka, čeprav sem imela kar nekaj modric okoli trebuha. Ko se je vrnil z jahanja, se s tem sploh ni ukvarjal,« je še povedala.

Britanski časnik Daily Mail je ta teden na podlagi posnetkov že pisal o tem, da se je pokojna britanska princesa borila z bulimijo ter da je bila obsedena z razmerjem soproga z mladostno ljubeznijo Camillo Parker Bowles (s katero se je pred leti poročil). Razkrila je, da si je skušala z britvico prerezati žile na zapestjih.