Aktualni slovenski državni prvaki bodo prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov, v katero je že uvrščenih 12 ekip (Zenit Kazan, Dinamo Moskva, Cucine Lube Civitanova, Trentino Diatec, Halkbank Ankara, Arkas Izmir, Zaksa Kedzierzyn-Kozle, Skra Belchatow, Chaumont VB 52 Haute Marne, Knack Roeselare, Berlin Recycling Volleys, PAOK Solun), igrali 18. oktobra v gosteh, povratno pa štiri dni pozneje v Ljubljani.

Veliko težje delo pa varovance trenerja Zorana Kedačiča v primeru zmage proti Mladosti čaka v tretjem krogu, ko se bodo pomerili z Lokomotivo iz Novosibirska. Prva tekma bo na sporedu 8. novembra, povratna pa 12. novembra v Novosibirsku.

»Če imamo v drugem krogu primernega nasprotnika, tudi v finančnem smislu, to zagotovo ne velja za Lokomotivo. Na žalost smo za eno mesto zgrešili 16. mesto, ki bi nam prineslo bolj ugoden žreb, pa tudi sicer je bilo nekaj ekip, ki bi bile za nas boljša izbira kot je ruska, toda vsekakor bo to za našo ekipo velik izziv,« je žreb v Luksemburgu komentiral Zoran Kedačič.