Če se gre zanesti na besede proizvajalcev, lahko igralci golfa svojo igro močno izboljšajo že s prehodom na boljšo opremo. Čeravno ne gre tako preprosto, pa se lahko s pomočjo ustrezne opreme povprečen igralec golfa prelevi v dobrega, dober pa v izvrstnega. Med kosi opreme, ki so v zadnjih letih naredili največji tehnološki preskok, so palice za golf, pri razvoju katerih sedaj sodeluje celo tako tehnološko napredno podjetje, kot je Boeing.

Dejavniki, kot so aerodinamika, teža in izboljšane gredi, izdelane iz grafita, omogočajo, da žogica dandanes leti dlje in bolj direktno kot kadar koli prej. Če je bil še leta 2000 John Daly edini udeleženec na PGA Touru, ki je ob začetnem udarcu žogico v povprečju udaril dlje od 275 metrov, je do leta 2014 to zmoglo že 25 igralcev. Lažji in močnejši, kot so bili še pred nekaj leti, so tudi sestavni deli znotraj palice. Teža palice za začetni udarec je od prejšnje generacije v povprečju lažja za 50 gramov in to kljub dejstvu, da je njena glava precej večja kot nekdaj.

Precejšen napredek je bil storjen tudi pri žogicah za golf. Medtem ko so bile prve žogice iz usnja in perja, so danes nepredstavljivo bolj kompleksne. Sestavljene so iz enega, dveh, treh, štirih in celo petih slojev. V teoriji več slojev pripomore k večji rotaciji žogice, medtem ko tiste z manj sloji letijo dlje. Glede na to, da so enoslojna žogice bolj preproste, so primernejše za začetnike, medtem ko večina rekreativnih igralcev prisega na tiste izdelane iz dveh oziroma treh slojev.

Med nepogrešljivo opremo vsakega igralca golfa nedvomno sodijo rokavice, ki ščitijo pred žulji in zagotavljajo močnejši oprijem palice. Modernejše so izdelane iz sintetičnega usnja, so bolj elastične, roka pa se v njih manj poti. Najnaprednejše imajo vgrajene tudi senzorje, ki ob pomoči miniaturnega prenosnega računalnika analizirajo pritisk na palico v času udarca in tako igralcu pomagajo popraviti njegov zamah. »Pogovarjal sem se s starejšimi igralci, ki so nastopali v času, ko je bil napredek neznaten. S skoraj identično opremo se je igralo dve, tri, štiri desetletja. Zdaj se vse spremeni v šestih do devetih mesecih,« je lanskega novembra na temo tehnološkega napredka v golfu na turnirju na Bahamih novinarjem pojasnjeval Tiger Woods in priznal, da tudi sam težko sledi razvoju.

A tehnologija ni v veliko pomoč le igralcem, temveč tudi ljubiteljem golfa. Televizijske hiše v zadnjem obdobju ob prenosih večjih turnirjev redno uporabljajo računalniške programe, ki gledalcem pred televizijskimi ekrani omogočajo, da lažje spremljajo let žogice. Še zanimivejši je pogled v prihodnost, saj vodilni možje pri PGA Touru že razmišljajo o implementaciji tehnologije navidezne resničnosti, s čimer bi golf za gledalce naredili še razburljivejši.