Ko denar ni problem, je nakup zofe, ki stane toliko kot povprečna plača, še nekako razumljiv. A ko gre za opremo, ki gromozansko presega normalno ceno, se lahko tistim, ki so pripravljeni odšteti tako astronomske zneske, samo posmehujemo. V nadaljevanju preverite nekaj izdelkov, ki so dostopni samo izbrancem.

Vzmetnica: 150.000 dolarjev

Koliko je za vas vreden dober nočni počitek? Mogoče 150.000 dolarjev? Toliko boste morali namreč odšteti za vzmetnico Hastens Vividus, po naročilu izdelano nebeško ležišče iz slojev vzmeti, bombaža, volne in konjske žime. Je vzmetnica vredna svoje astronomske cene? Pri Bloombergu so izračunali tole: če jo imate 25 let in na njej spite po osem ur na dan, plačate za uro spanja okoli dva dolarja. Žal pa nobena vzmetnica ne zdrži tako dolgo; priporočljivo jo je zamenjati po sedmih do osmih letih, ura spanja pa se je ravnokar močno podražila!

Par kljuk za vrata: 15.400 dolarjev

Ste že kdaj pogledali stari kljuki na svojih vhodnih vratih in si mislili: »Prekleto, želim si novi, ki bi stali toliko kot avto!« Tedaj imamo perfektno darilo za vas – par kljuk za vrata za 15.400 dolarjev. Pod imenom Morfinas ju prodaja dizajnerska trgovina Matter. Narejeni sta iz poliranega brona in se navdihujeta po umetniških delih Salvadorja Dalija in Antonia Gaudija. Kot poudarjajo v Matter, kljuki samo čakata, da ju primemo, in se senzualno prilagodita dlani. Kdo bi si mislil, da je odpiranje vrat lahko tako vznemirjujoče doživetje!

Pisarniški stol: 5.950 dolarjev

To je Ferrari pisarniških stolov - in to dobesedno. Dizajnersko podjetje Pininfarina, ki je pomagalo oblikovati nekatere od čudovitih modelov avtomobilov italijanskih znamk, ponuja »divjo vožnjo« v pisarniškem stolu Ferarri Vaya Limited Edition. Glede na opis ponuja napredne možnosti, kot denimo naslonjalo, ki absorbira premike, in gibanje skupaj s sedečim, ki mu omogoča odlično držo in več energije med delom. Sedenje za računalnikom je ravnokar postalo vznemirljivejše.

Sedežna garnitura: 51.980 dolarjev

Za tako ceno lahko prenovite celo hišo, toda v takem primeru si ne bi mogli omisliti tega prav posebnega kavča, ki »se premika« kot kača. Zofa, imenovana Gosenica (Caterpillar Sofa) iz podjetja Parnian Furniture ima več kot dva ducata delov, ki so združeni z zadrgo in zatičem, tako da jo lahko sestavljamo v različne oblike. Ker je tako velika, je na njej dovolj prostora za goste, tu pa lahko prespijo tudi vsi sorodniki, ki pridejo med počitnicami na obisk. Pa si tega res želite?

Miza iz kolesa dirkalnika: 10.000 dolarjev

Kolo dirkalnika bo lepo dopolnilo Ferrarijev pisarniški stol – in tudi cena je takšna, da slednjemu ustreza. Vrh mize predstavlja zgolj steklo, odrezano po vaših želenih merah. Tisto, kar dejansko plačate, je kolo dirkalnega avtomobila, s katerim se je Michael Schumacher podil po stezah v dirkaški sezoni leta 1997. Miza Scuderia Ferrari F1 Schumacher Race stane 10.000 dolarjev. Po tragični dirkačevi smučarski nesreči pred tremi leti je ta kos za njegove privržence grenkosladek spominek.

Kad: 1,075 milijona dolarjev

Kaj je boljšega kot namakanje v luksuzni kadi za dober milijon dolarjev? Italijansko podjetje Baldi Home Jewels je izdelalo to malo manj kot tono težko kad, ki jo je dizajniral Luca Bojola. Narejena je iz enega samega kosa kristala, pridobljenega iz amazonskega deževnega gozda. Se bodo v njej petičneži bolje očedili? Močno dvomimo!

Meditacijska kabina: 35.000 dolarjev

Bogati lahko tudi meditirajo bolje. Ne verjamete? Preverite kapsulo Somadome, ki jo Forbes opisuje kot zasebno zatočišče, ki vam omogoča miselni pobeg s kombinacijo barvne terapije in stereo zvočne meditacije. Krasno. Medtem ko so bogataši na čakalni listi za to futuristično zen napravo, ki obljublja vrhunsko transcendenco, se normalni ljudje vpišejo na ure joge. Kaj mislite, kdo je na koncu bolj umirjen?

Vir: www.realtor.com