Projekt, ki ga je pred leti ustavila gospodarska kriza, je namreč konec lanskega leta prevzelo podjetje Rezidenca Senior. Novi investitor v teh dneh nadaljuje dela z  zaključno  fazo  gradnje 26 oskrbovanih stanovanjskih enot. Na voljo so stanovanja v izmeri od 27 m2 do 46 m2 neto stanovanjske površine. Vsa stanovanja imajo tudi atrij ali balkon in pripadajočo shrambo. Za potrebe parkiranja so v garaži pod objektom lastniška parkirna mesta, shrambe in skupni prostori, namenjeni sprostitvenim dejavnostim. V pritličju trinadstropnega objekta so poleg petih  atrijskih stanovanj še skupni večnamenski prostor za druženje stanovalcev ter čajna kuhinja in sanitarije. Nadstropja so namenjena preostalim 21 stanovanjskim enotam. Vse etaže med seboj povezuje skupni hodnik in dvigalo.

Prilagojena starejšim in gibalno oviranim

Razpored in oprema stanovanj sta projektirana v skladu s pravilniki o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev takšnega tipa objekta. Stanovanja so prilagojena bivanju starejših in zasnovana tako, da so prilagojena potrebam gibalno oviranih oseb (ni pragov, široki hodniki, tipke za klic v sili …). Stanovalci imajo dostop tudi do 24-urne nujne pomoči prek klicnega centra, po potrebi pa so upravičeni do osnovne, socialne in zdravstvene oskrbe. Objekt stoji v neposredni bližini Doma dr. Janka Benedika, od koder jim po dogovoru lahko zagotovijo tovrstne storitve in pomoč.

Gre torej za majhen, unikaten projekt , v sklopu katerega se bo skupnost stanovalcev lahko bolje povezala. Cene stanovanj se gibljejo od 90.000 do 160.000 evrov po sistemu »na ključ«. Kot pravijo v podjetju Reconsult, ki stanovanja trži, je zanimanje starejših za bivanje v oskrbovanih stanovanjih veliko, saj so skoraj polovico stanovanj že prodali.

Moderna arhitektura in kakovostna gradnja

To niti ne preseneča, saj bivanjski objekt odlikujeta moderna arhitektura in kakovostna gradnja. K privlačnosti pa svoje doda tudi Radovljica, ki slovi po tem, da ima največ sončnih dni v Sloveniji in predstavlja odlično izhodišče za izlete, ponuja pa tudi številne možnosti za rekreacijo in zdrav ter aktiven način življenja.  Ima svoje srednjeveško mestno jedro in bogat kulturni program (Festival čokolade, Kovaški šmaren, Glasbeni festival Radovljica …). Na ta način mesto združuje naravne lepote (sotočje Save Bohinjke in Save Dolinke), slovensko zgodovino (staro mestno jedro), kulturo (Linhartovo mesto), prijetno klimo, čist zrak in predvsem mirno bivalno okolje. Gre torej za odlično priložnost kakovostnega preživljanja tretjega življenjskega obdobja in lahko tudi zanimivo investicijsko priložnost.

Za več informacij o prodaji razpoložljivih oskrbovanih stanovanj se lahko obrnete na Reconsult nepremičnine (01/200 29 67, 031-378-114, info@rcn.si), lahko pa si celotno ponudbo ogledate tudi na njihovi spletni strani www.rcn.si. (ktm)