Elegantne, minimalistične linije, ki znajo delovati hladno, mehčamo z uporabo lesenih detajlov, manjših ali večjih delov fasad na posameznih stenah objekta ali morda terase. Okna, panoramske zasteklitve in vhodna vrata iz aluminija pa dajo pečat individualnosti, stabilnosti in prestiža. Z uporabo aluminija si lahko pri stavbnem pohištvu privoščimo ogromne steklene površine, saj jih omogoča odlična statika. Profilacije so prilagojene »brezrobim« arhitekturam, lahko so potopljene in se površinsko zlijejo z zunanjo steno. Čista eleganca.

Brez skrbi za prehod toplote

Tudi prehod toplote vas naj ne skrbi, pri Arcontu uporabljamo profilacijo proizvajalca Schüco, ki ima v svojem asortimaju veliko različnih rešitev ne zgolj po vizualni plati, pač pa tudi po plati energijske učinkovitosti. Najpogosteje uporabljeni profilaciji za splošno rabo sta 70.High Insulation in 75.Super Insulation.

Vam je všeč videz aluminija ali imate rajši barvo po svoji izbiri? Tudi tu je na razpolago neskončno možnosti, od barv po lestvici RAL pa do sublimacije. Sublimacija je postopek, kjer aluminijasti profil pobarvamo na način, da dobi videz lesene površine, torej lesni vzorec, ki je podoben naravnemu. Vse prednosti aluminijastega okna in še videz lesa navdušijo številne graditelje.

Za brezčasno eleganco bo s svojim rafiniranim videzom doprineslo aluminijasto okno s popolnoma skritim okenskim okovjem. To pomeni, da okenskih tečajev na notranji strani okna ne vidite. Lepe oblike in visoko funkcionalnost zaokrožite z izbiro dodatkov, kot so okenske in vratne kljuke ter vratni ročaji. Ti so kot nakit, treba ga je skrbno izbrati, da vaša okna in vrata dobijo piko na i vaše arhitekturne celote.

Panoramske zasteklitve

K ugodju in uporabnosti doprinesejo  panoramske zasteklitve  v obliki  fiksnih  in  dvižno-drsnih sistemov, ki se jih upravlja ročno ali mehansko, na motorni pogon. Upravljanje na motorni pogon zagotavlja več udobja in varnosti, saj se z večanjem steklenih površin povečuje tudi teža elementov. Nizek prag omogoča, da je prehod med vrtom ali teraso ter notranjostjo doma tekoč, odlična pa je tudi zvočna izolativnost. Pri profilih iz umetnih mas  je opazen trend uporabe  alu oblog, zato je nabor barv zelo širok. Panoramske zasteklitve v ustrezni barvni kombinaciji z okni, vhodnimi in garažnimi vrati vašemu domu prinašajo  videz moderne arhitekture. Skozi steklene fasade, ki jih lahko zelo domiselno vključite v zasnovo stopnišča, lahko spustite v svoj dom veliko svetlobe in tako pogosto zapostavljen prostor spremenite v razkošno osvetljen prehod med etažami. Energijsko varčni izdelki skupaj z ustrezno  sončno zaščito  in  zaščito proti insektom  prinašajo – poleg nizkih stroškov ogrevanja in hlajenja – predvsem bistveno ugodnejše bivanje.

Alu Clip

Morda pa vas nagovori kombinacija PVC-oken z aluminijasto oblogo? Arcontova linija AluClip obsega klasično elegantno oblogo AluClip, robustno elegantno AluClip PRO, obe pa sta primerni za 42 mm troslojno zasteklitev. Do kar 60 mm tro- ali štirislojno zasteklitev pa omogoča AluClip ZERO; ta aluminijasta obloga je minimalističnega dizajna, elegantnih linij. Dodana vrednost okna AluClip ZERO pa je, da dosega izjemno topolotno (Ug do 0,4 W/m2K) in zvočno (RW do 51 dB) izolativnost.

Je pomembna tudi vgradnja?

Seveda, pa še kako! Kakovost oken, panoramskih sten ali vhodnih vrat se izkaže s pravilno vgradnjo, saj lahko šele takrat izrazijo svoje pozitivne lastnosti. Pri Arcontu smo certificirani za vgradnjo stavbnega pohištva po smernicah RAL ter avstrijskem standardu Önorm B 5320. Ponujamo tri tipe montaž, ki ustrezajo nizkoenergijski in pasivni gradnji, ki so na avstrijskem trgu za objekte običajne rabe že predpisana, v Slovenji pa je njihova uporaba še precej redka.

Z Arcontovimi projektanti in prodajnimi svetovalci zagotovo najdete rešitev za vaš sanjski objekt, zaupani so nam bili zavidljivi projekti v Sloveniji in tujini: butični hoteli, restavracije, urbane vile, obmorske vile, prestižne hiše, letališča, bolnišnice, prestižna stanovanja, trgovine, mestne hiše, šole in vrtci … Lotite se torej svojega prenovitvenega ali graditeljskega izziva s pravim strokovnjakom za premium kakovost in montažo, z Arcontom okna & vrata.

Bernarda Gregorec, vodja marketinga, Arcont okna & vrata