Svet zavoda je med štirimi kandidati za direktorico splošne bolnišnice Brežice izbral Anico Hribar, trenutno zaposleno na brežiški občini kot vodja oddelka za investicije, občinsko premoženje in javna naročila. Potrditi jo mora še vlada, petletni mandat pa bi Hribarjeva lahko nastopila že s 1. julijem.

Poleg Hribarjeve so se na razpis prijavili še Srečko Vovko, nekdanji direktor novomeške Agencije za šport, Janez Bauer, zaposlen v novomeškem podjetju Medic sistemi, pred tem pa na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, ter Drago Lopert, nekdanji direktor brežiške davčne uprave, zdaj zaposlen na novomeškem finančnem uradu. Bauer in Vovko sta se sicer lani potegovala tudi za direktorsko mesto novomeškega zdravstvenega doma.

»Pri odločitvi so prevladale reference kandidatke, njeno dosedanje delo, dobro poznavanje področij svojega delovanja, med njimi tudi delovanja zdravstva, izkušnje pri javnem naročanju, vodenju naložb. Vse to bo potrebovala pri svojem delu. Zato ji je bilo izkazano zaupanje, da bo kos zahtevni nalogi,« je dejala predsednica sveta zavoda Danica Božič. Za Hribarjevo je glasovalo šest od sedmih članov sveta zavoda.

Kot smo poročali, je sedanja direktorica brežiške bolnišnice Nataša Avšič Bogovič aprila svet zavoda presenetila z odločitvijo o svojem odstopu. Bolnišnica je konec lanskega leta imela 337.000 evrov izgube. Med glavnimi vzroki Avšič-Bogovičeva izpostavlja predvsem nezadostno financiranje urgentnega centra, odprtega leta 2014. ds