Hostel pod Voglom v Bohinju bodo ponovno skušali prodati na dražbi. Prvič jo je radovljiško okrajno sodišče za ta objekt razglasilo marca letos, istočasno kot za hotel Bellevue, ki je takrat dobil novega lastnika. A dražbo Hostla pod Voglom je takrat sodnica Pavlina Drmota zaradi ugotavljanja lastninskih pravic za brunarico in del zemljišča prestavila. Obe dražbi sta bili sicer posledica izvršbe, ki jo je zaradi 1,64 milijona evrov dolga zoper družbo Finadria vložila Adriatic Slovenica.

Tokrat je dražba za Hostel pod Voglom napovedana za 10. julij, pogoji za nakup pa ostajajo enaki kot marca. Sklop hostla z depandanso Rodica v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru z gospodarskim poslopjem in pripadajočim zemljiščem je ocenjen na slabih 1,1 milijona evrov, izklicna cena zanj na dražbi pa je 800.000 evrov.

Že marca je bilo precej zanimanja za nakup tega objekta. Kot so takrat povedali na radovljiškem sodišču, so varščino vplačali štirje dražitelji, najemnik Borut Jurkovič pa je povedal, da predkupne pravice ne bo uveljavljal.

Za nakup tega hotela se je marca zanimala tudi blejska družba Pokljuka (v lasti Gozdnega gospodarstva Bled, ta pa je v lasti družbe Metropolitana, katere ustanoviteljica je Nadškofija Ljubljana), ki je na marčevski dražbi z najvišjo ponudbo 720.000 evrov postala novi lastnik bohinjskega hotela Bellevue, je takrat povedal direktor podjetja Marko Matjašič. Kot je znano, je bila ocenjena vrednost Hotela Bellevue s pripadajočo depandanso Savica 860.000 evrov, izklicna cena pa je bila 610.000 evrov.