Kostelićeva, ki trenutno dela kot državna sekretarka za šport, je incident prijavila policiji, ki je posredovala zaradi kršitve javnega reda in miru. Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina se bo dvanajsterica, ki so jo pridržali, zagovarjala pred sodnikom za prekrške.

Sodišče za prekrške v Splitu je danes sedem vpletenih obsodilo na petdnevne zaporne kazni, oba mladoletnika izpustilo, od pregona preostalih treh pa je odstopilo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Glasno so jo zmerjali

In kaj se je sploh dogajalo? Skupina kakšnih 50 moških je obkolila vozilo, v katerem je bila nekdanja smučarka s še dvema ženskama. Glasno so jo začeli zmerjati in obkladati z vulgarnimi žaljivkami, s čimer so nadaljevali tudi po izkrcanju s trajekta v Splitu. Policisti so napadalce odkrili s pomočjo videoposnetkov, ki so jih naredili ostali potniki na trajektu. Hina navaja, da je bil v skupini najstarejši moški star 27 let.

Pred dnevi se je podoben incident pripetil v Bolu na Braču, kjer je mlajši moški napadel svetovalca nogometnega kluba Dinamo iz Zagreba Zdravka Mamića. Od zadaj ga je silovito udaril v glavo, tako da je Mamić padel v vodo.