Nogometni prvaki iz Maribora so pred začetkom priprav na novo sezono organizirali medijski termin, da so predstavili novosti v moštvu, Olimpija pa je pred tednom dni lahko pokazala le novega trenerja Igorja Bišćana.

Ljubljanski nogometaši se bodo po sezoni številnih razočaranj in pretresov danes popoldne znova vrnili na delovne položaje na stadion v Spodnji Šiški. Olimpija je dobra dva tedna pred evropsko premiero sporočila, da je podpisala pogodbo s 26-letnim srbskim vezistom Goranom Brkićem, od sedanjega igralskega kadra pa je pogodba potekla šesterici – Juliusu Wobayu, Andražu Kirmu, Issahu Abassu, Roku Baskeri, Marku Vukčeviću in Sandiju Ćoraliću. Olimpija ponavlja velike napake izpred leta dni, ko je na vseh področjih zamudila pri pripravah na novo sezono, zato ji je Trenčin na evropskem uvodu v Stožicah v pol ure zabil kar štiri gole. V Olimpiji napovedujejo, da bodo novinci prispeli naknadno, kar veliko pove o organiziranosti kolektiva, ki želi postati vodilni v regiji. Predsednik kluba Milan Mandarić je pripeljal neizkušenega trenerja Bišćana, za katerega je prepričan, da je najboljši ulov, a tako je bilo tudi pri Marijanu Pušniku, Rodolfu Vanoliju, Luki Elsnerju ... Bišćan brez kakovostnih okrepitev ne bo uspel razviti prepoznavnega sistema igre, Mandarić pa tako kot pri vseh dosedanjih trenerjih v Olimpiji tudi s Hrvatom ne bo imel prav veliko potrpljenja.

Po menjavi trenerja v članskem moštvu bo Olimpija prevetrila tudi trenersko zasedbo v mlajših selekcijah. Vodja mladinskega pogona Andrej Razdrh je zasut z delom, saj mora poiskati zamenjavo kar za tri trenerske položaje. Največje presenečenje je samovoljni odhod trenerja mladincev Novice Nikčevića, ki naj bi ga zamenjal Borivoje Lučić. Olimpiji je pomahal v slovo tudi trener kadetov Zoran Zeljković, ki je s tretjim mestom v prvenstvu presegel pričakovanja pred sezono, a mu je Razdrh ponudil nazadovanje v hierarhiji trenerjev z vodenjem nižje selekcije, kar je Zeljković zavrnil. Klub je medtem zapustil tudi trener selekcije do 11 let Jurij Hostnik, ki odhaja v sosednji Bravo. Po naših informacijah se v mladinskih kategorijah Olimpije obeta tudi odhod nekaterih najobetavnejših nogometašev, v članski vrsti pa Sebastjan Cimerotić nima več toliko vpliva pri predsedniku Mandariću kot nekoč. Zdaj je Mandarićev prvi svetovalec postal Mladen Rudonja.

Na Obali se po selitvi Ankarana - Hrvatini v Koper medtem nadaljuje skrbno pripravljena taktika za ohranitev prvoligaškega nogometa na Bonifiki. Naši viri pravijo, da obubožani FC Koper po selitvi v četrto ligo nemara sploh ne bo zaigral v najnižjem tekmovanju, kar bo vplivalo tudi na usodo vseh mlajših selekcij kluba. Mladi igralci bi v tem primeru morali poiskati alternative v okoliških klubih, vodstvo Kopra pa medtem ne obupuje in pričakuje, da bodo odločitev licenčnega oddelka nogometne zveze razveljavili na višjih instancah.