Danes je zaradi del na gorenjski strani prelaza Vršič cesta čez prelaz od 7. do 19. ure popolnoma zaprta, so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo. Jutri in v nedeljo bodo čez Vršič vzpostavili izmeničen enosmerni promet za osebna vozila in za tovorna vozila, lažja od 7,5 tone. Za avtobuse bo obvoz čez prelaz Predel. Prihodnji teden od ponedeljka zjutraj do četrtka zvečer bo cesta čez Vršič ponovno popolnoma zaprta od 7. do 19. ure.

Čeprav se bliža vremensko ugoden konec tedna, ki bo v gore privabljal mnoge obiskovalce, v direkciji opozarjajo, da del na odseku Ruska cesta med nekdanjim gostiščem Erika in Vršičem ne morejo izvesti drugače kot ob popolni zapori. Izkopati nameravajo namreč obstoječo neustrezno voziščno konstrukcijo in jo zamenjati z novo plastjo na odseku od zidu do Koče na Gozdu.

Ker si direkcija prizadeva, da bi dela tako na kranjskogorski kot na bovški strani prelaza končali v najkrajšem možnem času, dodaja, da so ta na vseh odsekih, kjer potekajo, usklajena. Sicer pa naj bi bila po prihodnjem tednu, ko ne bo več popolne zapore, cesta čez Vršič do 18. septembra zaprta le delno, promet pa naj bi bil urejen izmenično enosmerno. Po 18. septembru pa bo do začetka za dela neprimernih vremenskih razmer veljala popolna zapora, in sicer od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro ter ob petkih med 8. in 15. uro. Vmes bo promet po cesti čez Vršič možen za vsa vozila. Zaradi režima delnih zapor se bodo dela po predvidevanjih direkcije zavlekla tudi v prihodnje leto, vendar pa bodo takrat zapore odvisne od vremenskih razmer in v letošnjem letu izvedenih del. pe