Zgodilo se je nekaj, kar je še pred tremi leti zvenelo kot znanstvena fantastika: George Clooney je postal družinski človek. Šestinpetdesetletni moški, ki je bil vzor in idol vseh samskih moških, saj je nenehno in vztrajno poudarjal, da je njegova edina želja ostati samski, bo zdaj previjal in uspaval hčerko in sina, Elle in Alexandra, ki ju je v torek povila njegova žena Amal.

In prav ona je kriva, da je svet izgubil najlepšega samca, ki je še leta 2014 za Esquire razlagal, da si ne želi poroke. Pa sta se poročila prav tisto leto. Njegov dobri prijatelj – skupaj imata podjetje za proizvodnjo tekile – Rande Gerber, mož Cindy Crawford, je ob neki priložnosti dejal, da je takoj, ko je Georga spoznal z Amal, vedel, da se bosta poročila, ker ga je preprosto očarala. In ga malce spremenila, saj je njegov prijatelj Matt Damon dejal, da je Clooney sicer še vedno zabaven, a da ima veliko manj časa. Zdaj pa ga bo imel še manj. Julia Robert je prepričana, da se Amalin vpliv na Georgea vidi pri njiju doma kot »tisti čudoviti ljubeči vpliv, ki ga imajo žene na svoje soproge«. Clooney je tudi vedno govoril, da ne razmišlja o otrocih, še celo ko je bil že poročen, ker, kot je dejal leta 2006 za revijo People, nima gena za človeško reproduciranje.

Toda vpliv soproge je viden tudi tukaj. Clooney je ob razglasitvi ženine nosečnosti za E!News dejal, da nikoli ni razmišljal o otrocih, da so se preprosto zgodili. Ker je Amal tako zelo usodna zanj, da je zamenjal svoj življenjski stil in zdaj ne bo skakal med tremi domovanji v treh različnih državah, temveč se bo družina ustalila v Londonu. Prav tako je dejal, da ne bo več hodil v Južni Sudan ali Kongo, a tudi Amal ne bo šla več v Irak ali kam drugam, kjer zaradi svojega dela ni preveč zaželena. Menda bo poslej več delala doma. Kar pa ne pomeni, da ne bo več ugledna odvetnica za človekove pravice. Če ji je uspelo zresniti Clooneyja, bo gotovo z lahkoto obvladovala družino in službo. Kako da ne: Clooneyjev 83-letni oče Nick je za časopise hip zatem, ko je po skypu prvič videl svoje vnuke, dejal, da je Amal super ženska. Seveda, kaj manj kot super ženska ne bi mogla Clooneyja spremeniti v družinskega človeka.