Thiem se bo tako na pesku v zadnjih mesecih še četrtič pomeril s Špancem, ki ga je letos na njemu ljubi podlagi kot edini uspel premagati. Da je to povsem realen scenarij navkljub odlični formi Nadala, je bilo jasno videti ob današnji zmagi nad Đokovićem v treh nizih. Prvi je bil izjemno izenačen, odločila je šele podaljšana igra, pred tem pa je Avstrijec ob serviranju v deseti igri obranil dve žogi za niz Srba. Ta je v drugem še držal stik z vzpenjajočim se mladim zvezdnikom, v zadnjem pa povsem popustil. 23-letni Thiem je navduševal z gibanjem in kar 38 winnerji; številni so prišli z backhand strani, z enim od teh je izkoristil tudi drugo zaključno žogico. To je bila sicer prva zmaga za Thiema v medsebojnih srečanjih, saj ga je Đoković pred tem premagal petkrat.

Polfinale za sladokusce: stari in novi peščeni lisjak

V drugem četrtfinalnem dvoboju, ki je bil prav tako preložen zaradi včerajšnjega dežja, se Rafaelu Nadalu ni bilo potrebno pretirano spotiti, njegov španski tekmec Pablo Carreno Busta je namreč dvoboj predal v drugem nizu, po zgolj 52 minutah igre, in sicer zaradi poškodbe. Rafa je bil v suverenem vodstvu s 6:2, 2:0. Zmagovalca prvih četrtfinal pred polfinalom na pariškem pesku torej še nista izgubila niza. Zanimivo bo videti, ali lahko Thiem izkoristi, da bo Nadal po hitrem končanem dvoboju nekoliko iz ritma in ga po četrtfinalu v Rimu preseneti še drugič zapored.

V ženski konkurenci je bil že v torek znan prvi polfinalni par, za finale se bosta udarili Latvijka Jelena Ostapenko in Švicarka Timea Bacsinszky. Za preostali vstopnici moškega polfinala pa se bodo danes ob 15.30 pomerili Andy Murray in Kei Nišikori ter Stan Wawrinka in Marin Čilić.

* Izida, četrtfinale:Rafael Nadal (Špa/4) - Pablo Carreno Busta (Špa/20) 6:2, 2:0 - predaja;Dominic Thiem (Avt/6) - Novak Đoković (Srb/2) 7:6 (5), 6:3, 6:0.