Marsikdo je le zavil z očmi, ko je po porazih na prvih dveh tekmah v finalu lige NHL branilec Nashville Predators P. K. Subban dejal, da bodo s soigralci zagotovo dobili tretjo tekmo na svojem ledu. Njegov optimizem je izhajal iz dobre igre na uvodnih obračunih, poleg tega je s soigralci v domači Bridgestone Areni v letošnji končnici klonil le enkrat. Pa vendar so se besede za igralca moštva, ki se prvič v zgodovini bori za Stanleyjev pokal in je v zmagah zaostajalo z 0:2, zdele previsoko leteče. Danes je jasno, da ni bilo tako. Ne le da je Nashville dobil tretjo, Pittsburgh Pinguins je premagal (4:1) tudi na četrti tekmi in tako izenačil finalno serijo. Izredno pomembna peta tekma bo na sporedu v petek ob drugi uri zjutraj po slovenskem času.

Junak četrte zmage Nashvilla je vratar Pekka Rinne, ki je v drugi in tretji tretjini zaklenil svoja vrata in skupno zbral kar 23 obramb. Dve od teh sta bili pri izidu 1:1 ključni. Najprej je finski vratar preprečil slavje Jaku Guentzelu, ki se je znašel sam tik pred golom, nato pa še Chrisu Kunitzu, ki se je po protinapadu z njim znašel iz oči v oči. 16 sekund zatem je Frederick Gaudreau Nashville popeljal v vodstvo z 2:1, nato pa je Rinne spektakularno zaustavil še Sidneyja Crosbyja, ki se s soigralci ni več pobral. »V športu je tako, da so padci in vzponi nekaj povsem normalnega. Na prvih dveh tekmah smo naredili veliko dobrih stvari, a sem bil sam s svojima predstavama nezadovoljen. Zdaj je razpoloženje kajpada drugačno. Pri vratarju gre predvsem za igro samozavesti. Če mi je ta pred dnevi nekoliko padla, je trenutno na vrhuncu,« je povedal 34-letni Finec.

Kako pomembno vlogo je pri tem, da je Nashville še vedno v igri za naslov prvaka, odigral Rinne, se zavedajo tudi soigralci. »Pittsburgh je imel tokrat kar nekaj lepih priložnosti za dosego gola, a je bil Rinne neverjeten. Znova je bil naš najboljši posameznik, kot že tolikokrat v letošnji končnici,« je pohvale na račun Finca stresal Roman Josi.