Plačevanje na stadionu Ljudski vrt, ki tako postaja prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji, bo možno z vsemi plačilnimi karticami vseh ponudnikov, za imetnike Mastercarda pa bodo v promocijskem obdobju od 1. julija do 30. septembra na voljo posebne ugodnosti. Med njimi popusti pri nakupu vstopnic, dresov in ostale nogometne opreme, obe strani, ki sta danes obelodanili sodelovanje, pa si želita predvsem kakovostnejšo izrabo prostega česa vseh ljubiteljev nogometa, da ti ne rabijo čakati v vrstah.

»To je eden največjih partnerjev lige prvakov, ki začenja sodelovanje tudi z NK Maribor, preko tega sodelovanja se naše število pogodbenih partnerjev veča. Gre za tvorno sodelovanje, ki bo potekalo od prve tekme drugega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov, ko bo Ljudski vrt postal prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji. Plačevanje z gotovino ne bo več možno. Za to smo se odločili v naših klubskih pisarnah in s tem bi se radi znebili gneče pri nakupih. Plačilo bo možno z vsemi karticami. Vsi skupaj se trudimo, da bo to uspešna pridobitev za ljudi in klub,« je dejal direktor mariborskega kluba Bojan Ban.

Tisti, ki nimajo plačilnih kartic, bodo lahko v klubu gotovino zamenjali za posebne prehodne kartice kluba, na katere bodo naložili gotovino in potem plačevali z njimi. Vsi skupaj si želijo delovanje sistema brez zapletov, kartično poslovanje do 15 evrov ne zahteva niti posebne kode pin, tako da bodo nakupi omogočeni tudi otrokom in starejšim, glavno vodilo pa je, da se zvesti obiskovalci izognejo gneči. Neporabljena sredstva s teh posebnih kartic bo klub uporabnikom na njihov željo vrnil.

»Plačilo s plačilno kartico je poenostavitev plačevanja. Izbira sedežev bo še naprej določena ob nakupu, računamo, da bomo bolj dostopni in da bomo zmanjšali gneče. V tej dobi tehnologije to ne bi smela biti težava. V vmesnem obdobju, kjer bo plačevanje možno z našimi karticami, bomo neporabljena sredstva vrnili. Izkušnje iz drugih primerov kažejo, da smo se odločili prav,« je še dejal Ban.