Med njimi je bil pametni zvočnik homepod, ki uporabniku ponuja približno isto, kar že ponujata Amazonov echo in Googlov home. Tako kot ta tudi homepod poleg predvajanja glasbe in sprejemanja glasovnih ukazov odgovarja na vprašanja, posodablja osebni urnik oziroma koledar in nadzira ostale povezane pametne naprave oziroma naprave interneta stvari. S skoraj 18 centimetrov višine je sicer nižji od 23,5 centimetrskega echa, a je s 14 centimetrskim premerom precej širši, izstopa pa tudi po ceni. Ta je s 349 dolarji za kar 200 dolarjev dražji od Amazonove in Googlove najdražje različice pametnega zvočnika.

Navidezna in nadgrajena resničnost v ospredju tudi pri Applu

Veliko pozornosti so posvetili tudi predstavitvi navidezne resničnosti na Applovih računalnikih in prenosnikih mac ter orodij za izdelavo nadgrajene resničnosti za Applov operacijski sistem ios. Nadgrajena resničnost še posebej velja za tehnologijo prihodnosti, za kar je poskrbel lanski izbruh »pokemon go manije«. Podoben nabor orodij za izdelavo aplikacij za nadgrajeno resničnost je razvijalcem nedavno ponudil tudi Google, Facebookov Mark Zuckerberg pa je sploh velik privrženec navidezne in nadgrajene resničnosti. Za podjetje Oculus, ki je sprožilo renesanso navidezne resničnosti, je pred leti odštel 2,3 milijarde dolarjev.

Visoka pričakovanja ob deseti obletnici prvega iphona

Pretirano revolucionarne niso niti napovedane posodobitve novega ios 11, ki bodo olajšale tipkanje na iphonih z eno roko in prenašanje denarja med uporabniki (v kolikor oba uporabljata iphone). Priljubljena aplikacija venmo denimo omogoča prenos denarja med uporabniki tako iphonov kot androidov. Tudi predstavljeni urejevalec dokumentov files (datoteke) ni korak naprej za celoten trg. Čeprav gre za novost za uporabnike ipadov, je namen urejevalca izboljšati izkušnjo ipadov, da bi lahko tekmovali s hibridnim tablicam konkurentov, ki so bile doslej bolj privlačne za pisarniško delo.

Razlog za mlačnost predstavljenih novosti bi lahko bil, da gre primarno za konferenco namenjeno razvijalcem, ki jim Apple želi predstaviti razpon priložnosti za izdelavo nove programske opreme tudi za vrste naprav, ki jih z Applom doslej nismo povezovali. Tudi sicer podjetje na tej konferenci v preteklosti ni predstavljalo za potrošnike najpomembnejših inovacij. Ker pa je letos deseta obletnica izida prvega iphona, od podjetja v nadaljevanju leta pričakujemo konkretnejše in drznejše novosti.