Tudi na drugi domači tekmi finala v ligi NBA so košarkarji Golden State Warriors brez večjih težav opravili svoj posel in tako v Cleveland, kjer bosta naslednja dva obračuna, odhajajo s prednostjo 2:0 v zmagah. Glavna akterja uspeha sta bila vnovič Kevin Durant (33 točk in 13 skokov) ter Steph Curry (32 točk, 11 asistenc, 10 skokov).

Zvezdnik Clevelanda LeBron James, ki je tokrat prav tako kot Curry zabeležil trojnega dvojčka (29 točk, 14 asistenc, 11 skokov), je po prvi tekmi razlagal, da lahko njegovo moštvo igra precej bolje. Njegove besede so se uresničile, a kaj, ko je še bolje igral tudi Golden State. Gostje iz Ohia so sicer skozi uvodne tri četrtine ves čas dihali nasprotniku za ovratnik, a ko je bilo potrebno, sta na sceno stopila Durant in Curry ter zagotovila, da so skupaj s soigralci tekmo mirni pripeljali do zmage. Prvič v končnici se je je lahko ob robu igrišča veselil tudi trener Steve Kerr, ki se je v preteklih tednih ubadal z zdravstvenimi težavami. »Zaradi tega sem se pravzaprav odločil, da postanem trener. Eno je tekme spremljati po televiziji, drugo pa jih doživeti v živo. Uživam v tekmovalnosti, ki jo začutim ob robu parketa. Gre za epski finale. Vsi igralci so preklemansko dobri. Zadnjih šest tednov je bilo sila težkih, a sedaj sem nazaj in to je vse, kar je pomembno,« je dejal Steve Kerr.

Ob Durantu in Curryju je Golden State tokrat dobil tudi pomoč Klaya Thompsona, ki v letošnji končnici ne blesti. Na prvi tekmi je namreč dosegel le šest točk. A jasno je bilo, da rojeni strelec ne bo grešil v nedogled. Thompson je tokrat dosegel 22 točk in zadel osem od 12 metov v 37 minutah na parketu. »Najpomembneje je, da zmagujemo. Ob tem sem osredotočen tudi na naloge v obrambi. Dogodi se, da kot strelec včasih padeš v krizo. Pomembno pa je, da ob tem ne izgubiš samozavesti. Soigralci me ves čas spodbujajo in mi govorijo, naj še naprej mečem. Fantje, seveda bom še naprej metal, kaj pa naj drugega, sem jim odvrnil. Upam, da sem sedaj znova ujel napadalni ritem in da bomo nadaljevali odlične predstave,« je povedal Klay Thompson.

Precej bolj poklapan je bil na drugi strani LeBron James. Zaveda se namreč, da je na drugi tekmi s soigralci prikazal precej boljšo predstavo kot na prvi, a to niti približno ni bilo dovolj, da bi ogrozil zmago Golden Stata. »Igrali smo precej bolj moško in jih prisilili v 20 izgubljenih žog, a so nas znova pošteno nadigrali,« je ob zmajevanju z glavo razlagal zamišljeni James. Serija se sedaj seli v Cleveland, kjer bo tretja tekma na sporedu v noči na četrtek ob 3. uri po slovenskem času.