Obe polfinalni tekmi sta se končali z zadetkom razlike, v finale pa sta napredovala PSG in Vardar. Čeprav je slovenski trojec v Veszpremu skupaj dosegel kar 12 zadetkov (Dragan Gajić in Gašper Marguč po 5, Blaž Blagotinšek 2), so zmagali Parižani s 27:26. Zadnji zadetek za PSG za vodstvo s 27:25 je v 58. minuti dosegel Nikola Karabatić, kar je bil tudi njegov edini gol na tekmi, na nasprotni strani je zadel Lazslo Nagy, v zadnjem napadu pa so Madžari naredili napako in ostali brez izenačenja in podaljškov. Še bolj napeto je bilo na tekmi Vardar – Barcelona (26:25), junak pa je bil Hrvat Luka Cindrić, ki je tri sekunde pred koncem dosegel zmagoviti gol za ekipo iz Skopja.

Tekma za tretje mesto med Veszpremom in Barcelono (34:30) je bila le ogrevanje za finale, v katerem je Vardar, ki se je prvič uvrstil na sklepni turnir četverice, že v prvem poskusu stopil na vrh Evrope. V dramatični končnici je Francoz Daniel Narcisse (PSG) z igralcem manj osem sekund pred koncem izenačil na 23:23, Vardarjev Španec Joan Canellas je s hitrim izvajanjem začetnega udarca s sredine igrišča streljal proti praznim vratom PSG, a je njegov trener Raul Gonzalez tik pred tem vzel minuto odmora in zadetek seveda ni veljal. V zadnjem napadu je junak postal še en Hrvat, tokrat Ivan Čupić, ki je dve sekundi pred znakom sirene zadel za 24:23 in po lanskem evropskem naslovu s Kielcami danes postal prvak še z Vardarjem.

Vardar, ki ima med 19 igralci le štiri Makedonce, poleg njih pa še rokometaše iz šestih držav (štiri Špance, po tri Srbe, Hrvate in Ruse, po enega Črnogorca in Brazilca), je danes postal 13. klub z evropskim naslovom v 24. sezoni lige prvakov. Sočasno je Makedonija za Španijo (14 lovorik – Barcelona 8, Ciudad Real 3, Portland San Antonio, Elgorriaga in Teka Santander po 1), Nemčijo (6 – Kiel 3, Flensburg, Hamburg in Magdeburg po 1), Francijo (Montpellier), Slovenijo (Celje) in Poljsko (Kielce) postala šele šesta država s klubom na rokometnem vrhu Evrope.

»Noro, noro. Končnica za infarkt. Verjetno bom potreboval kar nekaj časa, da bom dojel, kakšen velik uspeh smo dosegli. Pustite me, naj sanjam, in se nikoli ne zbudim iz teh čudovitih sanj,« je med praznovanjem s številnimi navijači v Lanxess Areni dejal Ivan Čupić, nekdanji igralec Gorenja. Prav velenjsko podjetje je med vikendom podpisalo pogodbo o sodelovanju z evropsko zvezo (EHF), kar naj bi klubu prineslo tudi igranje v spodnjem domu lige prvakov v naslednji sezoni.

Izidi, finale: Vardar – Paris St. Germain 24:23 (11:12, Dibirov 6, Čupić, Cindrić in Borozan po 3 za Vardar; N. Karabatić 5, Hansen in Narcisse po 5 za PSG), za 3. mesto: Veszprem – Barcelona 34:30 (18:17, Palmarsson 8, Gajić 2, Marguč in Blagotinšek po 0 za Veszprem; N'guessan 6, Entrerrios in Rivera po 5), polfinale: PSG – Veszprem 27:26 (11:11, Gensheimer in Hansen po 7, Škof branil za PSG; Nagy 6, Gajić in Marguč po 5, Blagotinšek 2 za Veszprem), Vardar – Barcelona 26:25 (13:12, Čupić in Dušebajev po 7; Lazarov 6, Rivera 4).