Kopalna sezona na trboveljskem bazenu, edinem, ki je še ostal Zasavcem, se je začela. Zavod za šport Trbovlje, ki ga upravlja, vsako leto obnovi del infrastrukture in poskuša kopalce privabiti tudi s kakšnimi zanimivimi spremljevalnimi dejavnostmi. »Letos smo sanirali dno velikega bazena, kar smo nameravali storiti že lani, vendar smo ugotovili, da bo treba obnoviti veliko več, kot smo pričakovali, in nam ne bi uspelo končati pred sezono,« je pojasnil direktor Zavoda za šport Edvard Bravec. Poleg tisoč novih keramičnih ploščic po tleh velikega bazena so zamenjali še keramiko pri vstopu v srednje velik bazen, prvič po 15 letih so zamenjali tesnilno maso na celotnem kopališču in obnovili garderobne prostore, je še naštel Bravec.

Kar zadeva infrastrukturo, so obnovitvena dela čakala tudi občino Trbovlje, in sicer je morala obnoviti teraso, na kateri se je nabirala voda in zamakala spodnje prostore fitnesa, ki je v občinski lasti in ga občina oddaja. »Že večkrat smo poskusili rešiti težave z manjšimi posegi, a žal neuspešno. Nujno je bila potrebna celovita prenova,« so povedali na občini, kjer so za sanacijo terase namenili 35.600 evrov.

Bravca še posebno veseli, da je občini uspelo najti tudi novega najemnika v gostinskem lokalu v sklopu kopališča. To je Igor Matanovič, ki mu je lani spodletel poskus najema prav tako občinske kavarne v mestnem parku in je zato do županje Jasne Gabrič povsem odkrito gojil veliko zamero, ki je konec leta vodila celo v kazensko ovadbo zaradi žalitve županje na družbenem omrežju facebook. Na občini se od tega spora zdaj ograjujejo in pravijo, da za odlično sezono manjka le še sončno vreme, Bravec pa si z novim gostincem želi doseči dogovor o oblikovanju kombiniranih vstopnic, recimo s kosilom ali malico. »Vse druge cene sicer ostajajo enake,« je še pojasnil. Otroci do 14. leta, dijaki in študenti bodo tako za dnevno vstopnico odšteli 3,5 evra, odrasli pa evro več. Popoldanske vstopnice bodo pol evra cenejše od dnevnih, za večerno kopanje, med 19. in 21. uro, pa velja enotna cena 2,5 evra. Ob koncih tedna so vse vrste vstopnic pol evra dražje kot sicer.

Ugodne ostajajo tudi cene spremljevalnih dejavnosti, in sicer stane en evro izposoja športnih rekvizitov in ura namiznega tenisa ter badmintona ter pet evrov najem odbojkarskega igrišča, letos pa se z Društvom prijateljev mladine Trbovlje dogovarjajo še za sodelovanje pri animacijah za otroke, vodni zumbi in pilatesu oziroma izvajanju vaj za hrbtenico, je še povedal direktor Zavoda za šport.