Slab obisk v Zlatorogu na začetku tekme ni bil le posledica dejstva, da je bil prvič po zadnjih treh letih prvak odločen že pred zadnjim krogom, ampak je nanj vplivalo tudi vreme. Neurje v Celju je skoraj povzročilo odpoved tekme (voda je na nekaterih mestih vdrla v dvorano), kopici gledalcev je onemogočilo prihod v dvorano in spremenilo načrtovani protokol in dejavnosti pred dvorano in v njej. Na parketu je sprva kazalo, da bo Gorenje na 108. medsebojni tekmi le spremenilo katastrofalen izkupiček (do sinoči 77 porazov, 25 zmag, pet remijev), saj je povedlo s 5:3, a Celjani so pod taktirko Mihe Zarabca (pet golov v 18 minutah) prvi polčas končali z vodstvom s 14:10.

V nadaljevanju so zlahka držali prednost in jo v 53. minuti povišali na rekordnih pet (26:21), a Velenjčani so se po golu Alema Toskića v zadnji minuti približali na 28:29. Osem sekund pred koncem je domači igralec Gal Marguč naredil prekršek v napadu, a sta sodnika pokazala na sedemmetrovko. Toda Rok Zaponšek je ubranil strel Luki Žvižeju, Gorenje pa v zadnjem napadu ni zadelo za remi. Jutri bodo minila tri leta in pol od 4. decembra 2013, ko so Celjani zadnjič izgubili proti Velenjčanom, trener Branko Tamše pa je, odkar je iz Gorenja prišel v Celje, na 20. zaporednem derbiju proti nekdanjim delodajalcem ostal neporažen, saj je ob treh remijih dosegel 17. zmago.

Kapetan Luka Žvižej je sinoči odigral zadnjo tekmo v celjskem dresu (397 tekem, 1399 golov), kajti kljub pripravljenosti na 40-odstotno znižanje svoje plače (klub je zahteval 60-odstotno) ni prišlo do podaljšanja sodelovanja. »Odhajam z malce grenkobe, ker ni prišlo do dogovora. Kljub slovesu me prevevajo lepi občutki. Ker sem vedel, da igram zadnje minute v celjskem dresu, sem vsak gol doživljal še toliko bolj čustveno,« je dejal Luka Žvižej, ki mu je pogodba potekla 31. maja, a je na osnovi dvodnevnega aneksa s klubom le odigral tekmo.