Na drugem letošnjem teniškem turnirju največje četverice v Parizu je na mestu vprašanje, ali je bil Rafael Nadal v preteklosti v prvih treh krogih tako suveren kot letos, ko naskakuje svoj deseti naslov. Včeraj je namreč Gruzijcu Nikolozu Basilašviliju prepustil le eno igro, osemnajst pa jih je dobil za gladko zmago v uri in pol. Nadal deluje izvrstno, a tudi njegovi največji tekmeci ne popuščajo. Predvsem Srb Novak Đoković in Avstrijec Dominic Thiem, ki naj bi se pomerila v četrtfinalu, zmagovalec pa naj bi si priboril polfinalno vstopnico za boj proti Nadalu.

»Odigral sem enega najboljših dvobojev v karieri. Za zdaj mi gre vse po maslu. Tako na treningih kot tekmah. Z veseljem pričakujem naslednje dvoboje,« je samozavestno komentiral Rafael Nadal. Španec se bo v osmini finala pomeril z rojakom Robertom Bautisto Agutom.

Đoković je včeraj proti Argentincu Diegu Schwartzmanu zaostajal z 1:2 v nizih, v nadaljevanju pa našel svojo najboljšo igro v Parizu ter dobil zadnja niza v manj kot eni uri. »Vedel sem, da moram biti potrpežljiv, da bo prišel trenutek, ko bom začutil žogico. Kar sem prikazal v četrtem in petem nizu, me navdaja z optimizmom. Ko sem v četrtem nizu odvzel servis Diegu po zaostanku z 0:40, sem vedel, da moram delo le še mirno opraviti do konca,« je ključni trenutek dvoboja opisal Novak Đoković. Srb je v četrtem nizu pri vodstvu s 4:0 zaradi nešportnega obnašanja prejel opozorilo, na katero se je burno odzval. Glavnega sodnika je vprašal, kaj je storil tako nešportnega, a je govoril v srbskem jeziku, ki ga sodnik ni razumel.

Odmevno zmago je v konkurenci mešanih dvojic dosegla Slovenka Katarina Srebotnik, ki je z Južnoafričanom Ravnom Klaasnom premagala Švicarko Martino Hingis in Indijca Leandra Paesa, ki skupaj štejeta več kot 80 let.