Kljub utrujenosti zaradi kvalifikacijskega turnirja za svetovno prvenstvo in dolge poti je slovenska odbojkarska reprezentanca v Seulu v prvem krogu skupine A2 s 3:1 premagala Finsko. Naslednja tekma izbrano vrsto čaka danes ob šesti uri zjutraj po slovenskem času, ko bo nasprotnica Južna Koreja.

Selektor Slobodan Kovač proti Finski ni preračunaval, saj je od samega začetka na igrišče poslal najboljše posameznike, ki so odprli tudi odločilni obračun za preboj na svetovno prvenstvo proti Belgiji – Dejana Vinčića, Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Alena Pajenka, Jana Kozamernika in Mitjo Gasparinija. Slovenija je izkoristila drugo zaključno žogo za prvi niz, v drugem pa je zagospodarila na igrišču in nadzorovala potek dogodkov. Kazalo je, da bo tekme hitro konec, a je sledil padec v zbranosti, kar je Finska izkoristila in znižala zaostanek na 1:2. Skandinavci so odločno krenili tudi v četrti niz, a so se slovenski igralci pravočasno zbrali in ustavili nalet nasprotnika. V razburljivi končnici je bil v glavni vlogi Klemen Čebulj, ki je po uspešni napadalni akciji Sloveniji zagotovil dve zaključni žogi za končno zmago, nato žogo poslal v avt, v drugo pa je bil uspešen za prve tri točke slovenskih odbojkarjev v letošnji svetovni ligi.

»Zmaga proti Finski nam pomeni veliko. Nasprotnik je na nas stalno pritiskal, saj pri servisu praktično ni grešil, zato smo imeli nekaj težav s sprejemom. Kljub temu nam je uspelo dobiti uvodna niza, a se nam je v tretjem zataknilo. Zadnji niz je bil odličen. Zbrali smo se in tekmo mirno pripeljali do zmage,« je po tekmi povedal kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, selektor Slobodan Kovač pa je dodal: »Treba je čestitati reprezentanci Finske, ki se je zares odlično borila. Po vodstvu z 2:0 smo padli v igri. Res je, da imamo za seboj dolgo pot, toda enake pogoje je imel tudi nasprotnik. Nismo bili na pravi kakovostni ravni, saj smo naredili ogromno napak. Finski smo ponudili priložnost, ki jo je skoraj izkoristila. Na naslednji tekmi proti Južni Koreji bomo stavili na našo psihološko pripravo in boljši servis. Prepričani smo lahko, da se Korejci vnaprej ne bodo predali. Stremeli bomo k boju za vsako žogo in igranju dobre odbojke.«