Nekaj več dinamike smo ta teden opazili pri gibanju cene surove nafte. Ta je izgubljala in se približala območju 47 dolarjev za sodček. Krivec za tako gibanje so v največji meri ZDA, saj novi podatki kažejo, da je tam črpanje nafte na najvišji ravni po letu 2015. V maju se je povečalo tudi črpanje v okviru Opeca zaradi Libije in Nigerije, ki sta izvzeti iz dogovorjenih omejitev proizvodnje.

Za največ razburjenja je v tem tednu poskrbel zopet ameriški predsednik Donald Trump. Zapleta se tako notranjepolitično kot zunanjepolitično. Doma trenutno odmeva prihajajoče pričanje odstavljenega direktorja FBI Jamesa Comeyja, ki naj bi ga Trump nagovarjal, naj opusti preiskavo predvolilne kampanje ter vmešavanje Rusije v volitve. Pri zunanji politiki pa je krivil Nemčijo za ameriški trgovinski primanjkljaj, članice Nata obdolžil, da premalo prispevajo za obrambni proračun, za piko na i pa je napovedal še umik ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma.

Ne glede na politične pretrese ter občasno kakšne severnokorejske rakete v Japonskem morju ali bombni napad teroristov borzni trgi peljejo svojo pot, ki je trenutno sestavljena iz makroekonomskih podatkov ter rezultatov poslovanja, druga tveganja pa so trenutno na stranskem tiru.