Danes okoli poldneva je pripekala vročina in v soseski nizkih vrstnih hišk v Delavski ulici v Zalogu pri Ljubljani je bilo povsem mirno, ko so nenadoma glasne policijske sirene med krajane vnesle nemir. Ena od stanovalk je namreč policiste obvestila, da sosed ves krvav hodi naokoli, da ima v rokah sekiro in da se pri sosedih očitno dogaja nekaj zelo čudnega.

So našli morilčevo orožje na vrtu?

Policisti so naleteli na krvav prizor. Na vrtu za vrstnimi hišami, ki že gleda na malo večjo, glavno Agrokombinatsko cesto, je namreč ležalo truplo 50-letnega Jana Š. z močno poškodovano glavo. Zelo kmalu so policisti prijeli tudi domnevnega storilca, njegovega najbližjega soseda, ravno tako 50-letnega Slobodana Bobiča. Izkazalo se je, da je bil prav on tisti človek, ki je ves krvav hodil naokoli. Sekiro so policisti našli na koncu vrta, ki se, kot rečeno, drži Agrokombinatske ceste. Kmalu sta na kraj zločina prišli še preiskovalna sodnica in državna tožilka. Kratko ulico so policisti zaprli, tudi stanovalci niso mogli več z avtom do svojih domov. Kriminalisti so hodili od hiše do hiše, da bi jim sosedje morda kaj bolj pojasnili, v kakšnih, očitno hudih sporih sta bila storilec in njegova žrtev. A prav zgovorni sosedje niso bili. Nekoliko zmede je povzročilo še dejstvo, da je družina pokojnega pred kratkim zamenjala priimek… Da je bil Jan Š. brez ene noge, s protezo, a vseeno navdušen motorist, so vedeli vsi. Nekateri so vedeli povedati, da je bil bolj vzkipljiv, drugi, da nikoli niso slišali, da bi bilo med družinama kaj posebej napetega. »Ves čas je bilo nekaj. Ves čas neki prepiri. Neprestano sta se kregala,« pa je dejala hči pokojnega, ki so jo policisti vidno pretreseno tako kot vse druge ustavili pri s trakom označeni zapori ulice.

Preiskava še poteka, storilec za zapahi

Hiške v tej ulici se tesno držijo druga druge. Vsaka ima sicer en skupen vhod, ki pa se razširi na dva vhoda in torej dve ločeni stanovanji. Prav ta skupen vhod naj bi bil vzrok za stalne prepire na Delavski ulici 7. Domnevni storilec je bil nekdaj močan varnostnik, zdaj, so povedali sosedje, pa je le še bleda senca nekdaj močnega fanta. »Sama kost in koža,« je rekla ena od sosed. Po ločitvi naj bi spet živel pri svojih starših in skrbel za svojo negibno mater. Popolnoma skrušen je na dvorišču hiše nasproti svoje danes v senci drevesa sedel storilčev oče Petar. Na naša vprašanja ni želel odgovarjati. Povedal je le, da sta imela nekaj tam na vrtu…

Kriminalisti, sodnica in tožilka so še dolgo pregledovali kraj zločina na vrtu za hišo. Uradnih informacij od policije pa je bilo danes še bolj malo. »Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 12. uro obveščena o dogodku na območju Zaloga, v katerem je ena oseba umrla. Gre za 50-letnega moškega. Do sedaj zbrana obvestila kažejo na nasilno smrt, policisti so na kraju 50-letnemu moškemu odvzeli prostost. Ta trenutek aktivnosti policistov še potekajo, gre za zavarovanje kraja, zbiranje obvestil, ogled kraja in podobno. Zato bomo več informacij lahko podali pozneje,« je popoldne sporočila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.