Najboljša igralca pri Warriors sta bila Kevin Durant, ki je dosegel 38 točk, ter Stephen Curry z 28 točkami, na drugi strani pa je največ točk zbral Lebron James - 28. Durant (met iz igre 14:26) je imel ob tem še osem skokov in prav toliko podaj, Curry pa je za tri točke metal 6:11.

Za prvake je zaskrbljujoče, da Warriors, ki letos v končnici še niso izgubili, niso odigrali svoje najboljše tekme, kljub temu pa so jih nadigrali v vseh pogledih. Golden State je imel 12 ukradenih žog, Cleveland nobene, Warriors so izgubili vsega štiri žoge, v raketi so Cavse nadigrali 56:30, v protinapadih 27:9, iz napadov po izgubljenih žogah tekmeca pa so dosegli 21 točk.

»Lahko igramo še precej bolje. A ko si enkrat v finalu, lepota ne šteje. Bistvo je, da smo vknjižili prvo zmago,« je po tekmi dejal Durant.

James, ki je zbral še osem podaj in 15 skokov, a tudi osem izgubljenih žog, je povedal: »Proti takšni ekipi si ne smeš privoščiti toliko napak. Vsako drago plačaš, saj so hitra, natančna in raznovrstna zasedba. Hkrati igrajo zelo agresivno obrambo in izvajajo hud pritisk na vsakega posameznika na parketu.«

Druga tekma v seriji na štiri zmage bo v noči iz nedelje na ponedeljek znova v Oaklandu v Kaliforniji.