Krožna kabinska žičnica bo po krajšem premoru po prvomajskih počitnicah jutri ponovno začela voziti na Kanin. Kot pravijo v družbi Sončni Kanin, bo začetek poletne sezone še vedno v znamenju snega in zimskih radosti.

Zavrteli bodo vlečnico Podi nad restavracijo Prestreljenik, urejeno bo sankališče, na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki si bodo zaželeli kepanja. Ob lepem sončnem vremenu, kot ga napovedujejo, bo lep razgled na Julijske Alpe, morda se bo videlo celo do Jadranskega morja. Kanin ponuja obilico možnosti za sprehode, v restavraciji Prestreljenik pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji domače hrane. Kaninska žičnica bo junija obratovala ob vikendih in praznikih od 7. do 17. ure. Tokrat jo bodo izjemoma pognali še v ponedeljek. Julija in avgusta bo žičnica obratovala vsak dan. S poletno sezono bo Sončni Kanin ponudil tudi vrsto dodatnih aktivnosti: pohodništvo (po feratah) s Sedla do Prestreljeniškega okna, spust po jeklenici, edinstven spust z gorskimi kolesi z višine 2300 metrov v dolino ali pa samo uživanje v visokogorju.

Cena povratne vozovnice bo 17 evrov, za enosmerno pot bo treba odšteti 14 evrov, prav toliko bo stala povratna vozovnica z izkaznico planinskega društva. Za otroke bodo enotne cene – 10 evrov. jal