Ženske v Savdski Arabiji so bile v preteklosti označene za nevarnost in ekonomsko škodo v prometu, sedaj pa se je na njihovo stran (čeprav z rahlo nenavadno razlago) postavil savdski princ Fajsal Bin Abdullah. Meni namreč, da imajo ženske velik pomen v islamski civilizaciji ter da predstavljajo osnovo islamske družbe.

»Prepoved vožnje za ženske so nam vsilili. V preteklosti so namreč že bile vodnice kamel. Treba jim je dati moč, saj predstavljajo več kot polovico družbe, nanje pa se lahko tudi zanesemo,« je pojasnil v intervjuju za savdsko televizijo. Po njegovem se spremembam ne bo dalo izogniti. »Spremembe se morajo začeti navznoter. Ženske morajo dokazati uspeh in njihov pozitiven vpliv na družbo,« je bil jasen. »Prepričan sem, da lahko uspejo na kateremkoli področju, kjer dobijo priložnost, da se izkažejo. Zaupam vanje in ponosen sem nanje,« je dodal.

Savdska Arabija je edina država na svetu, kjer ženske ne smejo voziti avtomobila. Čeprav zakon ni zapisan v ustavi, pa ženskam v tej izredno konzervativni državi ne izdajajo vozniških dovoljenj, kar pomeni, da je, če sedejo za volan, to protizakonito.