Nekatere hiše so zgrajene, da izstopajo, nekatere, da so še posebno udobne, in nekatere, da ponujajo najboljši razgled. Lesena hiša Kanji dol je v tem smislu hibrid – ni tako velika, da bi delovala dramatično, a je postavljena na obronek gozda, ki ponuja čudovit razgled in obilo zasebnosti. Obenem je urejena tako, da svoje stanovalce navdušuje s toplim in vabljivim interjerjem v lesu. Zaradi svoje zasnove, ki briše ločnico med notranjim in zunanjim prostorom, je prejela eno od dveh nagrad za najboljšo leseno gradnjo v letu 2016.

Velika okna uokvirjajo razgled

Hišica, ki meri vsega 82 kvadratnih metrov bivalnih prostorov, je urejena preprosto. Posebnost objekta je, da ima vzdržljiv zunanji ovoj, ki ga ščiti pred slabim vremenom, kljub vsemu pa zahvaljujoč steklenim površinam deluje odprto. To je bila tudi želja naročnika, ki si je želel tesne povezave notranjosti in zunanjosti. Pritličje hiše se ponaša z velikimi okni, ki uokvirjajo razgled in v notranjost spuščajo sončne žarke in barve gozda, s čimer slednje postanejo del notranje dekoracije.

Les kot prevladujoči material

Les je prevladujoči material, uporabljen tako pri konstrukciji hiše kot v njeni notranjosti. Notranji zidovi, tla in stropi so obloženi z lesom ter ustvarjajo toplo ozračje, ki ne deluje rustikalno. Pravzaprav pripomore k minimalističnemu občutju, saj je notranja oprema v skandinavskem slogu osredotočena na praktičnost in uporabnost.

Preprosto in praktično udobje

Preprosta, a udobna je tudi dnevna soba v pritličju s sedežno garnituro, ki obrnjena proti panoramski steni in zunanjosti ponuja čudovit razgled. Kuhinja je odprta in v obliki črke U, poleg je tudi jedilni kotiček. Kopalnica s savno je edini prostor, ki ni povezan s stekleno fasado. Lesene in kovinske stopnice povezujejo pritličje s podstrešjem, v katerem sta urejeni glavna spalnica in otroška soba z vgrajenim, po meri izdelanim pogradom.

Vir: www.homedit.com