Ker sem član delovne skupine dr. Duhovnika in ker sem dobro preučil najpomembnejše od velikega števila njegovih študij, ki jih je moral napraviti, preden je prijavil svoj patent, lahko izjavim, da je obrazec za zbiranje 40.000 podpisov za referendum z nazivom »Proti dvojni ceni za enojni tir« pravilen in nujno potreben.

Točno: 2 x 2 je za strokovnjake z veliko prakse vedno bilo in bo približno 4. Dvakrat preveč za en tir pa je seveda približno 4-krat preveč za dva tira.

Tudi če Duhovnikovih študij ne bi preučil, bi mi to moralo biti jasno vsaj s sklepanjem pri primerjavah z drugimi gradnjami številnih naših ministrstev za promet, infrastrukturo itd. Zelo dobro namreč poznam naslednje njihove gradnje: galerijo Pod ključem nad cesto med Mostom na Soči in Tolminom, šempetrsko obvoznico, solkansko obvoznico, mostičke pri Ušniku pod Turškim križem na cesti Dolenja Trebuša–Oblakov vrh, povečanje železniške postaje Divača z izredno dolgim nadvozom lokalne ceste čez brezštevilne potrebne in po mojem tudi nepotrebne tire, pa še marsikaj bi se našlo.

Le zakaj bi mi preprosti ljudje, ki plačujemo davke, letos jeseni skupaj z volitvami predsednika na svojem referendumu ne smeli imeti končne besede o tem, kako se dela z našim denarjem?

Danijel Magajne, univ. dipl. inž. grad., Solkan