Ta predlog bodo sprva preizkusili na plastičnih skakalnicah v okviru poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Morebitno končno odločitev pa bodo sprejeli na rednem jesenskem zasedanju tehničnih komisij Fis oktobra v Zürichu. V tekmovalni sezoni 2017/18 bo svojo premiero doživela nordijska kombinacije za ženske. Za zdaj bodo nordijske kombinatorke nastopale v celinskem pokalu ter testno na mladinskem svetovnem nordijskem prvenstvu v Kandersteg-Gomsu.

Spremembe se nanašajo tudi na ženske skoke. Tako se odpira možnost, da bi tudi skakalke nastopile na ekipni tekmi na svetovnih nordijskih prvenstvih. Prvič sta ekipni ženski preizkušnji uvrščeni na okvirni spored ženskih tekmovanj v novi zimski sezoni svetovnega pokala 2017/18, 16. decembra v Hinterzartnu in 20. januarja v Zau. Sezona v ženskih skokih se bo odprla s trojnim sporedom v norveškem Lillehammerju, ko bo posamičnima preizkušnja 1. in 2. decembra sledila še tekma, na kateri se bo pomerilo le 30 najboljših skakalk. Tekma le s 30 najboljšimi na startu se obeta tudi 11. marca v Oslu.

Skakalci bodo letošnjo sezono poletne velike nagrade v smučarskih skokih odprli 14. in 15. julija s tekmama pod žarometi v poljski Wisli, najprej bo na sporedu moštvena preizkušnja, nato posamična. Nato bodo sledili Hinterzarten (29.7.), Courchevel (12.8.), Hakuba (26., 27.8.), Čajkovski (9.9., 10.9.), Almaty (16.9, 17.9), Hinzenbach (1.10.) in Klingenthal (3.10.). Začetek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške bo 18. novembra v Wisli, svetovno prvenstvo v poletih pa bo gostil Obertstdorf od 19. do 21. januarja.