Novak Đoković, branilec naslova na Roland Garrosu, drugem izmed štirih največjih teniških turnirjev v sezoni, je bil v uvodnem nastopu v Parizu uspešen. Srba je na tribuni prvič spremljal novi trener Andre Agassi, sodelovanje pa je Đokovića predstavilo v drugačni luči. Bil je zelo motiviran, z dobro igro, v kateri je še precej rezerv, pa je v dobrih dveh urah s 6:3, 6:4, 6:2 premagal Španca Marcela Grannolersa Pujola. Sedeminštiridesetletni Andre Agassi je prvič sedel na trenerski tribuni, kot se za šampiona njegovega kova spodobi, pa je bil takoj uspešen. Kot zanimivost velja omeniti, da je Novak Đoković odigral prvi dvoboj v karieri v četrtem življenjskem obdobju, potem ko je 30. rojstni dan praznoval prejšnji ponedeljek.

 Uspešna je bila tudi lanska zmagovalka Garbine Muguruza. Španka je imela v uvodnem krogu težko delo, saj se je pomerila z zmagovalko izpred sedmih let Francesco Schiavone. Muguruzova je po dobri uri in pol s kvalitetno predstavo s 6:2, 6:4 strla odpor tekmice. Soliden španski dan je drugi dan turnirja v Parizu nadgradil Rafael Nadal. Peščeni kralj je proti Banoitu Paireju pokazal odlično pripravljenost, ki je na vrhunski ravni že na začetku turnirja. Nadal je z zmago s 6:1, 6:4, 6:1 napovedal resno kandidaturo za deseti naslov v Parizu, s katerim bi postal prvi igralec na svetu, ki bi dobil deset turnirjev za grand slam na enem mestu. Zato ne čuti, da je španska beseda »decima«, po slovensko deseti, te dni v Parizu ena najbolj pogosto izgovorjenih tujih besed.

 Medtem ko se nihče izmed slovenskih teniških igralcev ni uvrstil na glavni turnir, so oči oprte v Aljaža Bedeneta, ki tekmuje pod britansko zastavo. Ljubljančan je prepričljivo dobil dvoboj prvega kroga, potem ko je s 6:4, 6:0, 3:6, 6:1 v dveh urah in dveh minutah premagal Američana Ryana Harrisona. Dvainpetdeseti igralec sveta se bo v drugem krogu pomeril s Čehom Jiržijem Veselyjem (57. na svetu), ki je danes presenetil 14. nosilca Američana Jacka Socka.