Kot piše New York Times, Melania ni bila glavna zvezda prve turneje, saj je ta vloga seveda pripadla predsedniku. Kljub temu pa je bila fascinantna. Včasih zaradi svoje skrivnostnosti, drugič ekspresivnosti in vedno glamurozne garderobe. Prav zato so jo označili za »stransko igralko, ki je bila občasno v središču pozornosti«. Po turneji so se že začela ugibanja o prihodnji vlogi Melanie, za katero je že jasno, da ne bo neodvisna in enakovredna partnerica kot Hillary Clinton niti tako požrtvovalna kot Patricia Nixon.

Donald Melanie »ni pospremil v Rim«

Pri New York Times v svoji analizi Trumpovega potovanja sicer ugotavljajo, da je ameriški predsednik še posebej v Vatikanu izpustil priložnost, da bi se zgledoval po Johnu F. Kennedyju. Ta je ob obisku Pariza leta 1961, med katerim je njegova soproga Jacqueline očarala Francijo, slavno dejal, da je užival v vlogi njenega spremljevalca. Pri New York Timesu ugotavljajo, da takšno dejanje ni v slogu trenutnega predsednika ZDA.

Melania ob koncu turneje prepoznala svoj vpliv

Melania je, kot poroča New York Times, ob koncu turneje prepoznala svoj vpliv. Nagovorila je ameriško mornarico v Siciliji ter z obiskom bolnišnice pokazala razumevanje za skrbi običajnih ljudi. Veliko pozornosti je vzbudila tudi njena garderoba. Na turneji se je vsakič predstavila v glamuroznih oblačilih znamk Michael Kors ali Dolce&Gabbana, izbira pregrešno drage jakne pa je močno burila duhove. Melaniji je skratka na turneji očitno uspelo pritegniti pozornost javnosti, kar pa, zaključuje piše New York Times, ob njenem možu ni lahka naloga.