Slovenska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za svetovno prvenstvo v skupini C prišla do tretje zaporedne zmage s 3:0 v nizih in tako ostaja v odličnem položaju za premierni nastop na svetovnem prvenstvu (SP). Izbrance Slobodana Kovača jutri ob 17.30 čaka obračun proti Izraelu, pojutrišnjem ob isti uri pa najbrž še odločilen boj proti Belgiji. Na SP se uvrstijo zgolj prvouvrščene reprezentance iz šestih kvalifikacijskih skupin, drugouvrščene pa čakajo dodatne kvalifikacije.

Portugalska je bila za Slovenijo pričakovano najtežji preizkus do zdaj, zato se je selektor Slobodan Kovač odločil, da bo celoten obračun nastopil v najmočnejši zasedbi. Prvi in drugi niz so bolje začeli Portugalci, a je v ključnih trenutkih tehtnico na stran gostiteljev prevesil dober blok in servis. V tretjem nizu so Sloveniji povzročali še največ preglavic, a do znižanja izida vseeno niso prišli, potem ko je Slovenija izkoristila tretjo zaključno žogo.

»Portugalci so odprli ta turnir s slabo predstavo proti Belgiji, vseeno pa gre za izkušeno ekipo, ki nastopa tudi v svetovni ligi. Potrebovali smo eno težjo tekmo, da ne bi mislili, da je vse enostavno. Tokrat nismo odigrali tako, kot znamo, vseeno pa si nismo dovolili izgubiti niza. V ključnih trenutkih smo našli prave rešitve, a čakata nas še dva koraka do konca. Proti Izraelu bo za nas pomembna tekma, ker je naslednja v nizu. Nadaljevati moramo disciplinirano in agresivno,« je povedal slovenski selektor Slobodan Kovač.