Ko se bo sedanjemu direktorju Psihiatrične bolnišnice Begunje Damijanu Pernetu, ki je podal odstopno izjavo, iztekel odpovedni rok, bo to ustanovo začasno vodil Branko Brinšek. Tako je ta teden odločil svet zavoda. Kot nam je povedala predsednica sveta Alenka Šik, je Brinšek, zdravnik v tej bolnišnici, eden od predstavnikov zaposlenih v svetu te ustanove.

Na čelu bolnišnice bo kot vršilec dolžnosti direktorja do izbire novega direktorja s polnim mandatom oziroma največ štiri mesece. Ta teden je svet zavoda potrdil tudi besedilo razpisa za novega direktorja, ki bo predvidoma v ponedeljek objavljen v časopisu Delo, je še povedala Šikova. Novi direktor bo bolnišnico vodil predvidoma štiri leta.

Kot smo že poročali, sedanji direktor bolnišnice Damijan Perne ustanovo zapušča pred iztekom svojega mandata. O tem je člane sveta zavoda s kratko odstopno izjavo obvestil pred dvema tednoma, vendar bo po besedah Šikove bolnišnico vodil do izteka dvomesečnega odpovednega roka.

Perne je po izobrazbi psihiater in je bil na mesto direktorja te bolnišnice imenovan decembra 2009. Pred tem je bil od leta 2008 poslanec v državnem zboru. V preteklosti je opravljal tudi službo župana Mestne občine Kranj, kjer je v tem mandatu mestni svetnik v svetniški skupini Več za Kranj. Širša javnost ga je pred županovanjem poznala predvsem po televizijskih in gledaliških igralskih vlogah. pe