»Nocoj smo izvedli preiskavo na naslov Nuneaton, Warwickshire, in aretirali moškega,« je v sporočilu za javnost obvestila manchestrska policija. Dodali so, da je preiskava povezana s ponedeljkovim napadom v manchestrski Areni

Policija domneva, da napadalec vendarle ni bil »samotarski volk« in naj bi za sabo imel podporno mrežo. Skupno so doslej aretirali devet oseb, med njimi dve osebi v Libiji. Žensko, ki so jo aretirali, so medtem davi že izpustili brez obtožbe. Zaslišanje ostalih naj bi sledilo.

Ameriški medij objavil fotografije, ki lahko otežijo preiskavo napada v Manchestru

New York Times je po bombnem napadu v Manchestru objavil fotografije ostankov bombe in forenzične dokaze, ki prikazujejo zaupne informacije o napadu. Britanski preiskovalci so besni, saj se bojijo, da bo to negativno vplivalo na preiskavo in jo otežilo. Britanska premierka Theresa May je, kot poroča Reuters, povedala da bo razjasnila s predsednikom Trumpom, da morajo podatki obveščevalnih služb držav, ki imata vzapostavljeno dolgoletno sodelovanje na področju varnosti, ostati varovani. Britanska policija pa pravi, da svojih informacij o preiskavi več ne posreduje ameriškim oblastem.