Legenda londonskega Chelseaja in eden najboljših centralnih branilcev svoje generacije se je v nedeljo v zadnjem krogu letošnje premier lige poslovil od kluba, za katerega je igral tako rekoč celotno kariero. Od debija pri 17 letih do slovesa pri 36. Osvojil je vse, kar se v profesionalnem nogometu najvišje ravni osvojiti da, poleg tega pa je bil vseskozi tudi vodja slačilnice. Tekma 38. kroga sicer ni odločala o ničemer, Chelsea si je že zagotovil naslov prvaka, Sunderland pa je zasedel zadnje mesto na razpredelnici.

Številni angleški komentatorji niso bili preveč zadovoljni z načrtovano zamenjavo, češ, da gre vendarle za tekmo državnega prvenstva: »To ni Hollywood,« je bilo moč slišati na sprejemnikih, ki so lovili televizijsko postajo BBC, svoj pogled pa je pristavil tudi nekdanji kapetan angleške izbrane vrste Alan Shearer: »Storjeno je bilo z dobrim namenom, ampak vseeno menim, da bi se morali izogibati dejanjem, ki spodkopavajo verodostojnost tekem.« Moteča naj bi bila tudi pretirana čustvenost dogodka, in da je na to pristal tekmec Sunderland.

Poleg siceršnjih kritik tudi težave s športnimi stavami

Ker je John Terry za modre na hrbtu nosil število 26, se je marsikomu zdelo povsem verjetno, da se bo menjava zgodila prav v 26. minuti. Na stavnicah je bilo kar nekaj dobitnih vplačil, zaradi česar sedaj vplačila povezana z dogajanjem na londonski zelenici preiskuje angleška nogometna zveza. Kljub namigovanjem pa zveza ni zaznala nobenih indicev, da bi imel londonski klub kakršenkoli finančni motiv, temveč je šlo enostavno za slovo od dolgoletnega kapetana modrih, zaradi česar Chelsea ne bo del preiskave. Kapetanski trak je ob tem Terry predal svojemu branilskemu partnerju Garryju Cahillu, s katerim sta po koncu tekme družno dvignila pokal za letošnji naslov angleških prvakov.