Zmagovito trojko je v zadnji sekundi tekme dosegel Avery Bradley. Cleveland, ki je imel že 21 točk prednosti, je ob tem zapravil priložnost, da bi postavil rekord lige po zaporednih zmagah v končnici. Letos namreč do te tekme še ni izgubil, lani pa je v finalu prišel do naslova pa zaostanku z 1:3.

»Vsak od nas je moral narediti korak naprej in zapolniti vrzel ob odsotnosti Thomasa. V letošnji končnici nismo imeli dobrih strelskih večerov, tokrat pa se nam je odprlo in koši so prihajali z vseh položajev. Borili smo se do konca in zmagali,« je zmagovalno taktiko opisal Marcus Smart, ki je bil s 27 točkami očitno prava zamenjava za Thomasa.

Budnica za preveč sproščeni Cleveland

Cleveland je nekaj prestav nižje odigral že preostanek prejšnje tekme, ko se se lahko po visokem vodstvu ob polčasu spočili nosilci igre. »Nocoj se nam ni izšlo. Igrali smo dobro, vendar je bil tekmec še bolj natančen. Ko si enkrat v takšnem položaju, je jasno, da bo zmagala tista ekipa, ki bo imela zadnji met na tekmi,« je povedal LeBron James, ki je tekmo končal pri 11 točkah in metu iz igre 4:13. V zadnji četrtini sploh ni dosegel koša.

Bolj razpoloženi so bili sicer Kyrie Irving z 29 točkami, Kevin Love, ki je ob 28 točkah zbral deset skokov, ter Tristan Thompson (18).

V konferenčnem finalu na zahodu Golden State Warriors vodi proti San Antonio Spurs s 3:0.