Eden od strelcev reške ekipe, ki bo tako igrala v kvalifikacijah lige prvakov, je bil tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je za 3:0 zadel ob koncu prvega polčasa. Matic Črnic ni dobil priložnosti za igro in je tekmo pospremil s klopi za rezervne igralce. Rijeka je sicer doslej v 37 krogih zmagala 27-krat, remizirala sedemkrat, izgubila pa zgolj enkrat. V zadnjem krogu jo čaka še gostovanje pri zagrebškem Dinamu. Ta ima zagotovljeno drugo mesto na lestvici, tretji bo splitski Hajduk, četrti pa Osijek. Ti trije bodo igrali v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Matjaž Kek: Tudi čudeži se dogajajo

Po srečanju je o zasluženem prvem naslovu Rijeke spregovoril trener Cibalie Mladen Bartolović, ki pravi, »da so si reški igralci zaslužili naslov, saj so bili skozi celotno sezono z naskokom najboljša ekipa«. V svojem slogu je velik dosežek pospremil slovenski trener Matjaž Kek, ki je izpostavil, da je naslov izjemnega pomena tako za mesto kot tudi regijo, v kolikor bo tudi v prihodnje delovanje kluba premišljeno.

»Sem najsrečnejši človek na svetu, a na prvo mesto je potrebno postaviti nogometaše,« je z mirnostjo na obrazu po uspešni sezoni nadaljeval Kek in nato kot gonilno silo sprememb, ki so privedle do uspehov, izpostavil še predsednika kluba Damirja Miškovića, saj je zgodbo v klubu zapeljal na pravo pot.

Na kasnejši novinarski konferenci se je dotaknil tudi pomembnosti zgodovinskega naslova za vse generacije igralcev in trenerjev, ki so vsa ta leta trpeli, a vseeno verjeli v uspeh kluba. »Tudi čudeži se dogajajo, uspelo nam je. Imeli smo neverjetno konkurenco (Dinamo), ki ni popuščala do samega konca. Igralci so zdržali vse pritiske in mislim, da je Rijeka po kakovosti nogometa zasluženo prvak na Hrvaškem.«