Čeprav SDS niti včeraj, torej tri tedne po koncu vlaganja kandidatur, ni želela razkriti kandidatov za vodilna mesta v stranki, dvomov, da bo Slovenske demokrate še naprej vodil Janez Janša, ni. Po besedah naših virov v SDS naj bi bil Janša tudi tokrat edini kandidat za predsednika stranke. Prav tako ne pričakujejo, da bi bilo na današnjem kongresu mogoče slišati kakšno kritično oceno politike in vodenja SDS ali neljubo vprašanje o izvoru Janševega premoženja. Pa čeprav je tožilstvo pred mesecem dni zoper njega vložilo tožbo za odvzem blizu 400.000 evrov premoženja nezakonitega izvora.

Lažna solidarnost in novi volilci

Vodenje Socialdemokratske stranke Slovenije (SDSS), predhodnice današnjih Slovenskih demokratov, je Janša prevzel maja 1993, potem ko je stranka pod vodstvom Jožeta Pučnika le za las ujela takratni parlamentarni prag (zbrala je 3,34 odstotka glasov). Tedaj je imel Janša tudi edinkrat doslej protikandidata – podpredsednika v Peterletovi vladi Andra Ocvirka. Kar nekajkrat doslej pa se je zgodilo, da Janša na volitvah za predsednika SDS ni

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra