V rednem delu evrolige so branilci naslova obakrat premagali Olympiacos, ki je bil večji del prvega polčasa polfinalnega obračuna v podrejenem položaju. Ruska ekipa je na prvi odmor odšla s prednostjo šestih točk, s trojko Vangelisa Mantzarisa pa so se ji Grki v 14. minuti približali na dve točki zaostanka (20:22). Toda s petimi zaporednimi točkami Nanda De Cola, nato pa je svoje dodal še Miloš Teodosić, so Moskovčani 40 sekund pred koncem prvih dvajsetih minut povedli že s 40:27, z novo trojko Mantzarisa in še eno Dmitriosa Agravanisa pa so varovanci Dimitriosa Itoudisa zaostanek le znižali na sedem točk.

Drugi polčas prvega polfinalnega dvoboja je bolj poletno začela grška ekipa. Zahvaljujoč dobremu metu za tri točke se je Moskovčanom približala na tri točke zaostanka (46:43), še bližje pa jim je bila po dveh zadetih prostih metih Agravanisa, ko je CSKA v 32. minuti vodil le še s 64:62. Grkom je uspelo zaustaviti Teodosića in De Cola, Vasilis Spanoulis pa je na 69. točki izid izenačil. Do konca tekme je bilo še štiri minute in pol, ko je izkušeni Spanoulis s svojo prvo trojko na tekmi Grke popeljal do vodstva (74:73), ki ga nato niso več izpustili iz rok.

Najboljši strelci Grkov so bili Spanoulis, Mantzaris in Kostas Papanikolaou, vsi s po 14 točkami, medtem ko jih je Teodosić za CSKA dosegel 24, De Colo 16, Aaron Jackson pa 12.

Fenerbahče boljši od Dončičevega Reala

Košarkarji Fenerbahčeja so v drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja evrolige v Istanbulu premagali Real Madrid s 84:75 (21:13, 44:34, 63:50).

Bolj odločno so v drugi polfinalni obračun krenili domači košarkarji. Čeh Jan Vesely je v četrti minuti zadel za 9:2, štiri minute pozneje je s trojko Bobby Dixon Fenerbahče popeljal do plus deset (17:7).

Tudi začetek druge četrtine za Madridčane ni bil uspešen. V 14. minuti je trojko zadel še Srb Nikola Kalinić, na semaforju pa je bilo 26:13 za varovance Željka Obradovića, ki je do zdaj s štirimi različnimi klubi osvojil že osem naslovov. S tremi trojkami so se gostje domačinom približali na dve točki zaostanka (24:26), toda ob polčasu je bilo že plus deset za Fenerbahče.

V tretji četrtini so Istanbulčani še naprej ohranjali prednost deset točk razlike. V gostujoči ekipi ob Llullu in Jayceeju Carrollu, ki sta skupaj dosegla 38 od 50 točk Reala, ni bilo razpoloženega igralca, na drugi strani so jih domačini do konca tretje četrtine 63. Z dvema trojkama na začetku zadnje četrtine, uspešna sta bila Kostas Sloukas in Luigi Datome, je Fenerbahče povedel že z 68:52. Z delnim izidom 8:0 so se Madridčani še vrnili v igro, toda po minuti odmora Obradovića je Fenerbahče po zaslugi Američana Ekpeja Udoha zaustavil njihov nalet ter prišel do zaslužene zmage.

Luka Dončić ni bil najbolj razpoložen za igro. Trener Pablo Laso mu je namenil 17:19 minute igre, v tem času pa je zgrešil tri mete za tri točke in tri za dve, v statistiko pa je vpisal tri podaje in dva skoka. V ekipi Reala je Llull dosegel 28 točk in Jaycee Carroll 21, v domači ekipi pa je Ekpe Udoh dosegel 18 točk, imel je tudi 12 skokov in osem podaj, Bogdan Bogdanović pa 14 ter Jan Vesely in Nikola Kalinić po 12.