Skorajšnja odločitev arbitražnega sodišča o poteku meje med Slovenijo in Hrvaško stopnjuje nervozo pri naših južnih sosedih, je mogoče slišati v slovenskih vladnih vrstah. Po teh navedbah se živčnost hrvaške strani kaže v okrepljenem obveščevalnem delovanju na vseh problematičnih obmejnih točkah, ki so predmet arbitražnega odločanja. Hrvaške policijske patrulje naj bi tako še pogosteje kazale mišice v Piranskem zalivu, kjer se je prejšnji teden zgodil nov incident. Hrvaški policisti naj bi proti slovenskim izvedli agresiven manever, ko so ti želeli zaščititi slovenske ribiče.

»Dne 11. maja ob 10.41 sta plovili hrvaške policije vpluli v slovensko teritorialno morje. Na tem območju je ribolov izvajala slovenska ribiška ladja,« so nam potrdili pri slovenski policiji. Šlo je za ribiško barko Deklica, ki je v lasti koprskega ribiča Elvina

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra