Ottawi tokrat ni bilo potrebno za zmago trepetati vse do konca tekme, saj je zaigrala navdahnjeno in si priborila visoko prednost že v prvi tretjini, ko je bilo 4:0. Potem ko se je ponedeljkova tekma zanje končala slabo, saj v 19 minutah niso zmogli niti strela na gol, je tokrat Ottawa zaigrala povsem prerojeno. Med strelce so se vpisali Mike Hoffman, Marc Methot, Derick Brassard, Zack Smith in Kyle Turris, medtem ko je edini gol za pingvine, ki branijo Stanleyjev pokal, prispeval Sidney Crosby.

Pingvine pestijo poškodbe

Pittsburgh ima resda precej dolg seznam poškodovanih igralcev, vseeno pa si je ekipa z zaostankom 0:5 po le dveh tretjinah privoščila preveč ležerno igro. Senatorji so izdatno pritisnili tudi na vratarja pingvinov Marca-Andrea Fleuryja, ki je po 13 minutah iz devetih strelov prejel kar štiri gole. Fleuryja je nato v vratih zamenjal Matt Murray, ki je zbral 19 obramb. Craig Anderson je za senatorje ubranil 25 strelov.

Trener Pittsburgha Mike Sullivan je po tekmi dejal, da so jih zmage stale številne napake. »Ko plošček pade na ledeno ploskev, moramo biti bolj zbrani. Od prvega trenutka moramo spremljati igro. Preprosto moramo igrati boljše. Težko je zmagati, ko že tako zgodaj v tekmi prejmeš veliko zadetkov. Ekipa preprosto ni imela možnosti. Sicer sami nismo zamujali priložnosti. Nismo. Ampak preprosto niso šle v gol,« je dejal Sullivan.

Četrta tekma bo na sporedu v noči na soboto, ko bo Pittsburgh znova gostoval v Ottawi.