Škot po izjemnem zaključku lanske sezone, ko je osvojil pet zaporednih turnirjev in se zavihtel na vrh teniške turneje, ne najde forme in se kot po pravilu poslavlja v drugem ali tretjem krogu turnirjev. Prvi del njegove sezone je zaznamovala še poškodba, zaradi česar so vse bolj glasni kritiki, ki so se ob njegovem nedavnem 30. rojstnem dnevu že spraševali, ali to za Murrayja pomeni neizbežen zaton teniške kariere.

V njegovo korist sicer govori dejstvo, da ga je nazadnje izločil Fabio Fognini (6:2, 6:4), eden izmed dveh igralcev, ki jima je letos na pesku uspelo ukrasti niz dominantnemu Rafaelu Nadalu. Italijan iz Sanrema je bil zelo razpoložen in v prepoznavnem slogu po žogicah udarjal brez zavor. Tokrat je bil za nameček še zelo konsistenten, zdržala pa je tudi njegova vročekrvnost. Domače občinstvo je navduševal s številnimi imenitno skrajšanimi žogicami, ki jih ni ujel niti hitri Škot.

Trenutno najbolje postavljena igralca teniške elektronske lestvice ATP se več kot očitno spopadata s težavnim obdobjem. Novak Đoković je sicer včeraj premagal Aljaža Bedenta, a je bil vidno nemotiviran. Slovenec z britanskim državljanstvom se mu je dobro upiral predvsem v prvem nizu, ko je po težavah v deseti igri izsilil podaljšano igro. Srb je po tesno dobljenem prvem nizu nato nekoliko dvignil raven svojega tenisa in si zagotovil napredovanje v naslednji krog (7:6, 6:2).

Šarapova brez povabila na odprto prvenstvo Francije

Tenis je včeraj poleg dvobojev v Rimu zaznamovala še ena novica. Dvakratna zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Francije Marija Šarapova namreč ni dobila posebnega povabila organizatorja za letošnji nastop na drugem grand slamu sezone, kar je včeraj sporočil predsednik francoske teniške zveze Bernard Guidicelli. Rusinja se je sicer prejšnji mesec vrnila na igrišča po dopinški prepovedi, zaradi katere je bila odsotna okroglih 15 mesecev.

Nekdanja številka ena ženskega tenisa je upala, da ji bodo prireditelji OP Francije podelili posebno povabilo, vendar se to ni zgodilo, zaradi česar bo Rusinja primorana še drugič zapored izpustiti najbolj pomemben peščeni turnir. Šarapova zaradi dolgotrajne odsotnosti nima dovolj točk, da bi se v glavni del turnirja ali v kvalifikacije uvrstila avtomatsko, a so se številni prireditelji pred tem kljub okoliščinam že odločili povabiti Rusinjo, kar je naletelo na mešane odzive teniškega sveta. Včeraj se je za povrh Šarapova poškodovala in bila primorana predati dvoboj drugega kroga v Rimu. S 6:4, 3:6 in prekinitvijo pri 1:2 je napredovala veteranka Mirjana Lučić-Baroni.

V Rimu bo zelo vroče že danes

Nadaljevanje rimskega mastersa bo danes postreglo z nekaterimi obetavnimi dvoboji. Španec Rafael Nadal bo pot k osvojitvi letošnjega četrtega peščenega turnirja začel proti rojaku Nicolásu Almagru. Boljše nadaljevanje sezone bo na srečanju z Benoîtem Pairom lovil odlični Švicar Stan Wawrinka, pred tem pa se bosta v zanimivem španskem dvoboju pomerila Pablo Carreno-Busta in Roberto Bautista-Agut. Spopad dneva pripada razigranemu Urugvajcu Pablu Cuevasu in vse bolj nevarnemu Avstrijcu Dominicu Thiemu, ki se je letos zavihtel že na sedmo mesto svetovne lestvice.