Veliko pozornosti bo namenjene Googlovemu Pomočniku. Njegovi rabi na čim več napravah in na še boljšem prepoznavanju potreb uporabnika. Pomočnik ima namreč na trgu hudo konkurenco, ki jo predstavlja Applova pomočnica Siri, Amazonova Alexa, Microsoftova Cortana in Samsungova Bixby.

Predstavljena naj bi bila naslednja različica operacijskega sistema Android O. Veliko naj bi bilo govora o boljšem upravljanju z obvestili aplikacij, izboljšani porabi energije, preglednejših nastavitvah.

Mnogi upajo, da bo Google posodobil operacijski sistem za prenosne računalnike Chrome OS, kar bi mu omogočalo boljši izkoristek kopice aplikacij, ki jih sicer najdemo v sistemu Android (trenutno te na Chrome OS delujejo zgolj v omejenem obsegu oziroma v beta različicah). Ta nadgradnja bi omogočila lažje preklapljanje med platformama oziroma med prenosnim računalnikom in mobilnim telefonom.

AR in VR sta v tehnoloških vodah postali stali kratici tehnoloških razprav. Med drugim velike upe vanju polaga Facebook. Povsem razumljivo je, da se na konferenci pričakuje tudi nekaj besed na to temo ... čeprav je Google na tem področju kar malce zaspal.

O kopici naprav, od pametnih televizorjev do ročnih ur, pa tokrat naj ne bi bilo govora, ocenjujejo poznavalci. Te naj bi prišle na vrsto na oktobrski konferenci.