Tudi tokrat je prišlo do veliko prehitevanj ob startu dirke, v vodstvo se je pred Hamiltona izstrelil Vettel, do trka pa je prišlo v ozadju, ko je že bilo videti, da bo po zunanji strani drugi Ferrarijev voznik Kimi Räikkönen uspel priti na tretje mesto. Zaradi blokiranega kolesa je v nadaljevanju moral zaključiti dirko.

Tudi Mercedesov Valtteri Bottas tokrat ni prišel do novih točk, saj mu je v 39. krogu odpovedal motor. To je pomenilo, da se je lahko prvih letošnjih stopničk veselil avstralski dirkač v Red Bullu Ricciardo. Za prvo mesto sta se udarila Hamilton in Vettel, kar je pomenilo tudi neposreden boj za skupno razvrstitev: v skupnem seštevku sicer še naprej vodi Vettel s 104 točkami, a se mu je Hamilton z današnjo zmago približal na šest točk zaostanka.

Dolgočasen boj Ferrarija in Mercedesa

Kako nekonkurenčni so pravzaprav bili preostali vozniki ob odstopu drugih dveh dirkačev vodilnih moštev, pove zaostanek tretjega Ricciarda, ki je v cilj privozil 75 sekund kasneje, prav vsem drugim voznikom pa ni uspelo zaključiti dirke v istem krogu. Takšen razplet bo po vsej verjetnosti še okrepil glasne kritike, ki jih vse manj navdušuje t. i. elitna disciplina bencinskih tekmovanj. Kritike so posledica ozkega kroga favoritov za zmago in maloštevilnih prehitevanj pri vrhu. Tokrat je prišlo vsaj do tesnega boja za prvo mesto, kar pa glede na okoliščine ni dobra tolažba. Naslednja dirka bo 28. maja, ko se formula 1 seli v Monako.