Scenarij letošnje teniške sezone je še naprej nepredvidljiv. Škotsko in trenutno še svetovno prvo ime tenisa je po težavah proti Romunu Mariusu Copilu, nato v osmini finala znova predčasno izpadel, tokrat proti mlademu Ćoriću. Murray ne najde forme na pesku, čeprav je lani kazal izjemen napredek v igri na oranžni podlagi. S tem se je pridružil izpadlemu švicarskemu nosilcu Stanu Wawrinki, za katerega je bil v drugem krogu usoden Benoit Paire (6:3, 6:4)

Hrvaški 20-letnik Ćorić, ki je z dobro igro izkoristil težave Škota, se bo v četrtfinalu udaril s še enim mladim upom, in sicer Avstrijcem Dominicom Thiemom, ki je v dosedanji poslastici turnirja premagal Grigorja Dimitrova. Srečanje z Bolgarom je na trenutke spominjalo na nogometno tekmo, saj so številčni navijači poskrbeli za izjemno vzdušje. V tretjem nizu se je Avstrijec po zaostanku z 1:4 vrnil v srečanje, nato pa zaostajal tudi v podaljšani igri s 3:6, a ubranil vse Bolgarove poizkuse (4:6, 6:4, 7:6).

Nadal je odpihnil nevarnega Kyrgiosa

Novak Đoković, ki se je v dneh pred Madridom razšel z dolgoletno, trofejno trenersko zasedbo, v uvodu turnirja ni deloval pretirano zanesljivo, a je imel obračun osmine finala s Špancem Lópezom vseskozi pod nadzorom (6:4, 7:5). Po odpovedi Nišikorija srbski branilec naslova že čaka v polfinalu madridskega mastersa. Bistveno bolj zanimiv dvoboj so si poznavalci tenisa obetali, ko sta na pesek stopila Rafa Nadal in Nick Kyrgios. Ne pozabimo, da je ravno Avstralec letos že nekajkrat ustavil Đokovića, a Španca to očitno ni zbegalo; po nekoliko težjem prvem nizu, je v drugem svojega nasprotnika povsem nadigral (6:3, 6:1). V kolikor bo Nadal danes premagal Belgijca Goffina, bo moral za tretji zaporedni peščeni finale jutri mimo Đokovića.

Četrtfinalni pari, ATP Madrid, turnir masters serije: Nišikori – Đoković (predaja), Cuevas – A. Zverev (14:30), Goffin – Nadal (16:00) in Ćorić – Thiem (21:30).