Šest mesecev in pol oziroma natanko 196 dni je minilo, odkar je bil trener Manchester Uniteda Jose Mourinho primoran tekmecu v premier ligi nazadnje priznati premoč. Tedaj ga je ugnala vodilna ekipa angleške lige Chelsea, ki je bila boljša s 4:0. Za Portugalca in njegove varovance je bil v nedeljo znova usoden klub iz Londona, le da je tokrat klonil proti Arsenalu. Topničarji, ki si na vso moč prizadevajo, da bi si še 21. zapovrstjo zagotovili nastop v ligi prvakov, so proti rdečim vragom vpisali sploh prvo prvenstveno zmago po oktobru 2015. Posebno zadoščenje je ob uspehu imel tudi strateg gostiteljev Arsene Wenger, ki mu je v 13. poskusu naposled le uspelo v prvenstvu premagati 13 let mlajšega stanovskega kolega.

Francozu na klopi Arsenala sta zmago z 2:0 sicer prinesla gola Granita Xhake in Dannyja Welbecka, vendar pri tem velja pristaviti, da je domačim nogometašem delo močno olajšal kar Mourinho sam, ki na zelenico stadiona Emirates ni poslal svojih najboljših igralcev. Pri rdečih vragih namreč ne skrivajo, da so v teh dneh osredotočeni izključno na četrtkov povratni dvoboj evropske lige proti Celti iz Viga in preboj v finale drugorazrednega evropskega tekmovanja. »Seveda nismo prišli v najmočnejši zasedbi, saj smo napravili kar osem sprememb. Tako smo se odločili, saj želimo osvojiti evropsko ligo. To je za nas pomembneje kot končati na četrtem mestu. V četrtek je pred nami tekma sezone,« je zatrdil Jose Mourinho.

Še mnogo daljši niz nepremaganosti od Manchester Uniteda je bil minuli konec tedna prekinjen na Hrvaškem, potem ko je Lokomotiva po več kot letu dni prizadejala prvi poraz vodilni ekipi tamkajšnjega prvenstva Rijeki. A še bolj kot zmaga Zagrebčanov pri naših južnih sosedih odmeva vest, da trener Rečanov Matjaž Kek po koncu sezone po štirih letih zapušča Kvarner in odhaja k Crveni zvezdi. O senzacionalni novici so prvi poročali srbski mediji, ki so med drugim zapisali, da je nekdanji selektor slovenske izbrane vrste že pred mesecem dni sklenil ustni dogovor s predstavniki beograjskega kluba, kar pa je Mariborčan včeraj demantiral. »Kdor me pozna, dobro ve, kaj si mislim o tej novici. Z Rijeko imam pogodbo do 15. junija, do takrat pa se ne bom pogovarjal z drugimi klubi. Želim delati in živeti tukaj. Zaradi strokovnega štaba, igralcev, še posebno pa navijačev, si česa takega ne bi privoščil,« je sporočil Matjaž Kek.