Za proizvodnjo bodo v Borgli poskušali zbrati 15.000 dolarjev, prve posode v zeleni, modri, roza, zlati barvi pa bodo na voljo za 19 dolarjev. S kefirkom so sicer prepričali več kot 1100 podpornikov in zbrali 52.694 dolarjev, produkt pa danes prodajajo po vsem svetu, je povedal idejni oče Kefirka Marko Borko, ki mu ob boku stoji še Andrej Glažar.

Posoda za pripravo domačo sira je podobna kefirku in je pravzaprav njegova nadgradnja, saj uporabnik lahko sir pripravi iz kefirja, lahko pa »proizvede« tudi druge vrste sira, kot so mocarela, mascarpone ali skuta.

»Za pripravo domačega sira iz kefirja enostavno naliješ kefir v Kefirko posodo za pripravo sira in pustiš odcejati za nekaj ur ali čez noč̌. Strjenemu siru lahko pred serviranjem dodamo še različne začimbe, zelišča ali sadje za boljši okus,« pojasnjujejo v podjetju in dodajajo, da iz 600 mililitrov kefirja nastane od 200 do 300 gramov svežega kremnega sira.

Za večne raziskovalce priprave zdrave hrane

»Ljudje, ki cenijo domačo pripravo hrane, vedno iščejo nove načine za pripravo obrokov iz sestavin, ki jih izberejo sami. Sedaj lahko sami doma pripravijo celo probiotični sir brez uporabe siril in drugih dodatkov. V skoraj dveletnem razvoju tega kuhinjskega pripomočka smo želeli ustvariti pripomoček, ki bo omogočal prijetno uporabniško izkušnjo. Zato smo veseli in ponosni, da ga končno lahko predstavimo širši skupnosti na platformi kickstarter v upanju, da ga bodo uporabniki podprli in omogočili njegov vstop na trg,« je o drugi kampanji množičnega financiranja povedal Borko.

Če bodo uspeli zbrati dovolj sredstev, bodo kefirke za pripravo sira podpornikom dostavili decembra oziroma januarja prihodnje leto. Kasneje bo prodajna cena posode 29,90 evra, so še pojasnili v podjetju Borgla.