Maratonski pohodnik Oliver Tič, poznan kot Oli The Walker, ki je leto dni nazaj v 175 dneh prepešačil 6840 kilometrov dolgo pot iz mesta Astoria, ki leži na zahodni obali, do Yorktowna, na vzhodni obali ZDA, se tokrat podaja na manjši dobrodelni pohod. V naslednjih 24 urah bo za eno od socialno ogroženih družin krožil okoli svojega mesta. Oliver želi v enem dnevu prehoditi čim več, njegov namen je od različnih donatorjev pridobiti vsaj toliko evrov, kolikor bo ob koncu dneva opravil kilometrov, pri tem pa upa, da bo številka vsaj trimestna.

Oli je pojasnil, da se je za akcijo odločil, saj želi vsaj malo pomagati okolju, ki ga je finančno in s spodbudnimi besedami podpiralo ob njegovem lanskem podvigu.

Akciji so se takoj, ko je Oliver podal idejo, pridružili v konjiškem prostovoljnem gasilskem društvu, katerega član je tudi sam. Start in cilj 24-urnega maratona bo zato pred gasilskim domom, kjer bo tudi zaslon, na katerem bo mogoče spremljati potek hoje. Vsak bo imel možnost z Olijem opraviti del poti, ki bo potekala po trasi Konjiškega maratona med Slovenskimi Konjicami in Zrečami, dolgi deset kilometrov. sta, sth