Bojevniki so v domačem Oaklandu bili še drugič boljši od Utah Jazz. Najboljša strelca pri gostiteljih sta bila Kevin Durant s 25 točkami in Stephen Curry s 23, prepričljiv pa je bil tudi Draymond Green, ki je dosegel 21 točk. Čeprav je v vrstah Utaha blestel Gordon Hayward, ki je zbral kar 33 točk, pa to ni bilo dovolj za presenečenje v gosteh. Ekipi bosta sedaj naslednji dve tekmi odigrali v Salt Lake Cityju.

Na drugi tekmi večera so Washington Wizards zmanjšali zaostanek za Bostonom in imajo zdaj priložnost, da na naslednji tekmi v svoji dvorani izid v zmagah izenačijo na 2:2. Čarovniki so bili tokrat prepričljivi, saj so dvoboj dobili s kar 27 točkami razlike. Glavni strelci so bili John Wall s 24, Otto Porter Jr. in Bojan Bogdanović z 19 ter Marcin Gortat s 13 točkami. Slednji je blestel tudi pod košema, saj je zbral kar 16 skokov. Washington je pomembno razliko naredil v uvodni četrtini, kjer mu je uspel delni izid kar 22:0. Na drugi strani je Boston na cedilu pustil Isaiah Thomas, ki je v noči na sredo blestel s 53 točkami, tokrat pa je zmogel zgolj le 13 točk. Na tekmi je bilo sicer zelo napeto, ogromno dela pa so imeli predvsem sodniki, ki so košarkarjem podelili kar osem tehničnih prekrškov in tri izključitve.

»Mislim, da bi marsikateri posameznik danes lahko bil boljši. Tudi sam bi lahko boljše vodil ekipo. Za naslednjo tekmo se bomo morali vzeti skupaj in vsi prikazati boljšo predstavo,« je bil po tekmi kritičen trener Bostona Brad Stevens.